Ernst Nilsen og Victoria W. Nilsen kan konstatere at Circle K Fagernes-Narvik ble stasjonen i Nordland som samlet inn mest til årets Rosa sløyfe-aksjon.

Korgen og Mo i rosa sløyfe-toppen

Skrevet av Roger Marthinsen
06.11.2019 15:30

De tre siste årene har Circle K-stasjonene i Nordland samlet inn om lag 683.000 kroner til brystkreftsaken.

Stasjoner som bader i rosa lys. Rosa bilvask, kaffekopper og kampanjeeffekter. BH-er hengende fra tak og vegger. Ansatte med nyfarget, rosa hår. Alt dette har blitt et forutsigbart høsttegn for folk som ferdes langs norske oktoberveier.

 – I år donerte kunder ved 274 Circle K-stasjoner over hele landet mer enn 4,1 millioner kroner til Rosa sløyfe-aksjonen. Det betyr at vi nå har passert 30 millioner kroner i totalt innsamlet beløp for de åtte årene vi har hatt aksjonen, sier en stolt Sverre Rosén, administrerende direktør i Circle K Norge.

16 stasjoner i Nordland var med på Rosa sløyfe-aksjonen i 2019. Circle K Fagernes-Narvik var den stasjonen som samlet inn mest i fylket. Her ble det reist 58.051 kroner til brystkreftsaken, den sjette høyeste summen i hele Norge. Deretter følger Circle K Korgen med 35.482 kroner, Circle K Mo i Rana med 25.240 kroner, Circle K Fauske med 23.775 kroner og Circle K Stokmarknes med 14.900 kroner til Rosa sløyfe.

Blant alle stasjonene i Norge var det Circle K Elverum som samlet inn mest i år, hele 111.600 kroner. Deretter fulgte Circle K Forus med 110.460 kroner. De to stasjonene duellerte om førsteplassen gjennom hele oktober.

På fylkesnivå samlet Rogaland inn mest penger – om lag 583.000 kroner – etterfulgt av Akershus, Hedmark og Oppland.

Circle K Norge er en av hovedsamarbeidspartnerne til Rosa sløyfe-aksjonen, som arrangeres av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen. Temaet for årets Rosa sløyfe-aksjon var «rosa forskjellsbehandling». Mens noen blir friske av én operasjon, må andre igjennom et lengre løp med både cellegift, stråling og hormonbehandling. Midlene fra årets Rosa sløyfe-aksjon går derfor til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling.

Les mer om:

Rosa sløyfe Circle K
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.