Foto: Kristian Rødvand

Nå øker korona-smitten igjen

Fortsatt lavt smittetrykk i Rana, men de siste ukene har det vært en økning i korona-tilfeller.

Rana kommune registrerte 15 positive koronaprøver i forrige uke. Smittetrykket i Rana er fortsatt lavt, men det har vært en lett stigning i antall positive prøver de siste to ukene. Smitten er ikke lokalisert til en bestemt aldersgruppe eller et bestemt miljø. 

Dette melder Rana kommune i en pressemelding mandag formiddag.

Rana har hatt et vedvarende lavt nivå på smitte de siste åtte ukene, med 4-15 positive prøver per uke. To personer er innlagt i Helgelandssykehuset med covid-19.

Kommuneoverlege i Rana, Frode Berg, har flere ganger den siste tiden oppfordret dem som ikke har latt seg vaksinere, om å få dette gjort. Dette, sammen med å følge de grunnleggende smittevern-rådene om å vaske hender, og teste seg og holde seg hjemme ved symptomer på sykdom, er noe av det viktigste man kan gjøre for å forebygge smitte.  

– Det er god grunn til å minne den enkelte om at alle kan bidra i arbeidet med å kontrollere smitten gjennom å teste seg og holde seg hjemme dersom du har symptomer på sykdom. Hurtigtestene er mest nøyaktige rett etter man får symptomer, og det er derfor viktig å teste seg raskt dersom du får symptomer, sier Berg.

Har du symptomer eller er nærkontakt får du utlevert gratis testutstyr ved drop-in på testklinikken på Selfors. Testklinikken er åpen mandag til fredag mellom klokken 17:00-20:00.

Har du symptomer, er nærkontakt eller har testet positivt finner du informasjon om hva du bør gjøre på Rana kommune sine hjemmesider

Totalt 567 personer bosatt i Rana har testet positivt for korona siden pandemiens utbrudd i mars 2020. 23 av disse tilfellene er bekreftet innenfor de siste to ukene.

De siste ukene har smitten blusset opp i flere kommuner i Nordland, og da spesielt lengst nord i fylket. I Vågan er det registrert 161, i Vestvågøy 157 og i Narvik 102 nye tilfeller de siste to ukene. I Bodø er det bekreftet 82 nye tilfeller de siste to ukene. Også i Brønnøy (16), Alstahaug (27) og Vefsn (16) er det økende smitte. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

 

 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.