Mens innelandstrafikken samlet gikk nei, hadde Mo i Rana lufthavn passasjervekst i mai.

Korona-smittet etter utenlandsreise

Skrevet av Roger Marthinsen
15.09.2020 09:51

Hemnesværing testet positivt på flyplass ved hjemkomst til Norge.

Personen fra Hemnes som i går ble bekreftet å ha testet positivt på covid-19, testet positivt etter et opphold i utlandet. Personen ble testet på en flyplass ved ankomst til Norge. 

– Det er snakk om en person som er bosatt i Hemnes kommune. Vedkommende er imidlertid satt i isolasjon et annet sted i Norge, etter å ha testet positivt, og vil ikke få reise hjem til Hemnes igjen før personen er friskmeldt, sier assisterende rådmann Rolf Fjellestad til Rana No.

Fjellestad sier videre at ettersom personen ikke har testet positivt i Hemnes, vil ikke smittesporing bli igangsatt. 

– Vet dere hvilket land vedkommende kom fra, og om det var flere personer som var sammen med den som er smittet, på reisen?

– Vi vet foreløpig ikke hvilket land vedkommende har vært i, og heller ikke om det var flere med i et reisefølge, sier Fjellestad.

Også en person med bostedsadresse i Rana kommune, ble i går bekreftet å ha testet positivt. Det er foreløpig ikke kjent hvor vedkommende har blitt testet, men ettersom Rana kommune ikke har fått informasjon om nye tilfeller fra laboratoriet som analyserer korona-testene som blir tatt i Rana, tyder mye på at det dreier seg om en person med bostedsadresse i Rana som har testet positivt et annet sted i landet. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.