Foto: Statens vegvesen

Korona og vind stanser båter, speilholke og oversvømmelse gir trøbbel på E6

Vær og pandemi skaper trøbbel i trafikken.

I hele dag har speilglatte forhold forårsaket problemer på E6 Saltfjellet og søndag kveld er det fortsatt kolonnekjøring over fjellet.

Det er imidlertid ikke bare på fjellovergangen det er problemer på E6. Statens vegvesen melder søndag kveld at det er oversvømmelse på E6 i Åga.

Heller ikke kollektivtrafikken til sjøs er uberørt av dårlig vær. Nordlandsekspressens tur fra Sandnessjøen til Bodø i morges og returen fra Bodø til Sandnessjøen i ettermiddag ble innstilt grunnet dårlig vær. Her tas ruten opp fra Vågaholmen kl. 08:35 i morgen mandag, hvis været tillater det.

For Helgelandspendelen er det ikke været, men korona-panmdemien, som har ført til innstillinger. Her ble avgang fra Sandnessjøen kl. 16:45 i ettermiddag innstilt grunnet koronasmitte blant mannskap om bord. Av samme grunn er ruteturen med avgang Træna klokken 05:50 i morgen, mandag, innstilt. 

Meteorologisk institutts værmelding for uka som kommer viser at det skal komme noe mindre nedbør i morgen, men tirsdag og onsdag kommer det mye regn. 

Det er sendt ut farevarsel for glatte veier i dager, søndag, og farevarsel om at den store snøskredfaren som har vært i dag vil fortsette både mandag og tirsdag. 

 

Saken fortsetter under annonsen.