Korona-test av vikarsykepleieren forenelig med tidligere gjennomgått infeksjon

Skrevet av Roger Marthinsen
01.07.2020 18:29

Testene av alle ansatte var negative – Helgelandssykehuset Sandnessjøen tilbake til ordinær drift.

Helgelandssykehuset fikk i dag svar på prøven som viser at den svenske vikarsykepleieren ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen har utviklet antistoff mot covid-19. Påviste antistoffer er forenelig med tidligere gjennomgått infeksjon.

Dette fremgår av en pressemelding Helgelandssykehuset har sendt ut i kveld.

Alle tester gjort av øvrige ansatte og pasienter har vært negative. Dermed kan sykehuset vende tilbake til normal drift.

– Vi er glade for å konstatere at ingen av våre pasienter eller ansatte har fått påvist smitte. Vi tar umiddelbart opp ordinær drift ved sykehuset i Sandnessjøen, sier Hulda Gunnlaugsdottir, administrerende direktør i Helgelandssykehuset HF.

Sykehusdirektøren legger til at det har vært krevende dager siden fredag, da mulig koronasmitte i Helgelandssykehuset i Sandnessjøen ble påvist. 

– Personellet i sykehuset skal alle ha ros for måten de har taklet situasjonen på. Det er et godt bevis på at vi har gode rutiner og prosedyrer, og ikke minst kompetente ansatte, når slike hendelser inntreffer, sier Hulda Gunnlaugsdottir.

I kjølvannet av hendelsen ved sykehuset i Sandnessjøen samt at en svensk vikarlege  ved Nordfjord sykehus har testet positivt for koronaviruset, har Helse- og omsorgsdepartementet forskriftsfestet at helsepersonell som kommer fra Sverige skal testes når de kommer til Norge, og at de ikke får begynne å jobbe før test-resultatet er klart. Dette er innført som et krav, med virkning fra i dag, 1. juli.

---------

LES OGSÅ:

[annonse]
 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.