Kommuneoverlege i Rana, Frode Berg, kan konstatere ett nytt smittetilefelle i Rana det siste døgnet. Foto: Roger Marthinsen

Nye korona-tilfeller i flere kommuner på Helgeland

Skrevet av Roger Marthinsen
07.01.2021 07:40 - OPPDATERT 07.01.2021 14:08

Nye tilfeller både i Træna og Rana.

Det er det siste døgnet meldt om korona-tilfeller både i Træna og Rana.

For Rana er det meldt om tre nye tilfeller det siste døgnet. Det er snakk om ett tilfelle der personen har testet positivt og oppholder seg i Rana, og to tilfeller med bostedsadresse i Rana, som har opphold og tatt prøve i annen kommune.  

Det ene tilfellet innad i kommunen har kjent smittekilde og nærkontakter er kartlegges, opplyser kommuneoverlege Frode Berg til Rana No.

Også for tirsdag ble det meldt om tre nye smittetilfeller i Rana. For ett av disse tilfellene er smittekilden ukjent.

– Smittesporingen har så langt ikke gitt et sikkert svar på hvem kilden er, og det jobbes fortsatt med dette tilfellet, sier kommunikasjonssjef i Rana kommune, Connie Slettan Olsen.

Det er når registrert elleve nye korona-tilfeller i Rana, siden pandemien begynte å blusse opp igjen den 30. desember, etter en 20 dager lang periode uten nye smittetilfeller.

Det er nå registrert total 169 covid-19-tilfeller fra Rana, siden pandemien brøt ut i februar i fjor. 

Også i Træna ble det i går meldt om ett nytt smittetilfelle. Dette er det tredje korona-tilfellet i kommunen. 

– Vedkommende er isolert i sitt hjem. Kommunelegen har gjennomført smittesporing. Det er snakk om importsmitte fra utlandet, sier ordfører i Træna, Jan Helge Andersen, som betegner situasjonen å være under kontroll.

[annonse]
I Herøy kommune er det påvist covid-19 hos tre personer, i tillegg til at en person med høy klinisk mistanke blir ansett som smittet. Det er dermed registrert fem tilfeller denne uka, i kommunen. 

– Det er altså til sammen fire nye personer med covid-19. Alle de fire tilfellene er nærkontakter til smittetilfellet som ble påvist mandag, opplyser kommuneoverlege Audun Dyrhaug Hov på kommunens hjemmeside. 

De nye smittetilfellene i Herøy medfører at et stort antall personer vil bli satt i karantene. Skole og SFO er rammet.

– Saken er fremdeles under kartlegging og smittesporing pågår. Det er sannsynlig at det vil komme flere smittetilfeller. Barne- og ungdomsskole er nå på rødt nivå og ungdomsskoleelever vil gå over til hjemmeundervisning. For innbyggerne i kommunen er det nå svært viktig å følge smittevernreglene. Vi ber alle bedrifter om å gjennomgå sine interne smittevernrutiner og ta grep for å redusere smittefare på arbeidsplassen, sier Hov.

Det er ikke meldt om nye smittetilfeller i Rødøy, som har et utbrudd som i hovedsak er konsentrert til Gjerøy men med tilfeller også i Jektvik. Totalt er 12 personer i Rødøy bekreftet smittet, så langt. Kommunen venter imidlertid fortsatt på prøvesvar fra 15 personer som er testet i forbindelse med smittesporing og nye tester. 

I Meløy ble det i går meldt om to nye smittetilfeller for det siste døgnet.

For Nordland totalt ble det meldt om 13 nye tilfeller i går. De totale antallet fra Nordlandskommuner som er eller har vært smittet av covod-19 er per i går kveld 742 personer.

For hele Norge ble det registrert 787 nye tilfeller i går. Dette er det nest høyeste antallet siden pandemiens utbrudd. Totalt 52.967 personer bosatt i Norge er registrert som korona-smittet siden utbruddet. 

----------

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.