MESTERLAG: Rana FKs G13-lag er i dag kåret til kretsmestere, sammen med Innstranda. Foto: Allan Berg/NFF Nordland

Koronaen stoppet finalen – begge finale-lagene får mester-tittelen

Skrevet av Roger Marthinsen
17.11.2020 13:04

Rana FK og Innstranda deler KM-tittelen for G13-lag.

På grunn av korona-utbruddet i Rana ble kretsfinalen i gutter 13 mellom Rana FK og Innstranda IL ikke spilt under kretsfinalehelgen på Fauske den 31. oktober- 1. november. Kampen ble omberammet og skulle etter planen blitt spilt på i SKS Arena på Fauske kommende søndag. Nå er det imidlertid klart at det ikke blir noen G13-finale.

– NFF Nordland har i dag tatt en administrativ beslutning der vi kansellerer årets finale i klasse G13. Beslutningen er tatt med bakgrunn i gjeldende smittevernbestemmelser for spesielt Rana kommune, men også ut fra generelle regler vedr reiser innenlands, melder NFF Nordland i dag.

Les også:
– I dette tilfellet ville vi sendt spillere fra de to kommunene i Nordland med mest smitte (Bodø og Rana, red.anm) til en tredje kommune, noe vi har vurdert som uforsvarlig, poengterer NFF Nordland.

Med dette blir resultatet i kampen satt til 0-0, og begge lagene kan krone seg med tittelen kretsmester 2020 i klasse G13.

– Begge lagene vil få tilsendt pokal, personlige diplomer og pins, opplyser fotballkretsen.

For spillerne er det nok uansett en nedtur at man ikke får spille finalen, og NFF Nordland ønsker derfor også å tilby lagene å spille en slags "trøste-finale", om muligheten byr seg: 

– Som et lite plaster på såret tilbyr vi lagene å møtes i hallen på Fauske i vinter, dersom det åpnes for dette. NFF Nordland betaler leie av hallen til en symbolsk KM-finale, der lagene kan møtes som en del av oppkjøringen for neste sesong, uttaler NFF Nordland. 

---------------

LES OGSÅ:

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.