Kråkesølvs sjette album er snart klar. Snart kan du høre første smakebit.

Kråkesølv endelig tilbake med ny musikk

Skrevet av Pressemelding
29.05.2019 10:34

“Hundre runda rundt sola samles i ett sekund” synger Kråkesølv i sin nye single; en hyllest til den varme nordnorske sommernatta, som er like magisk som den er sjelden.

Ti år etter debuten “Trådnøsting” (2009) er bandet tilbake i full selvgjort er velgjort-modus. Kråkesølv har søkt tilflukt i et gammelt hønsehus i Bodø, hvor de spiller inn og produserer det kommende albumet selv. Nå er “Hundre runda rundt sola samles i ett sekund” klar for å møte verden, og den er første smakebit fra et vell av nye låter som bobler over av spilleglede og kreativt overskudd. 

Kråkesølvs nye singel slippes 31. mai.

Innspillingen av plate nummer seks er med andre ord i full gang og nå skal altså første smakebit "Hundre runda rundt sola samles i ett sekund" ut og danse med midnattsola.

Det er ikke mange band som har hatt like stor innflytelse på norsk rock de siste ti årene som Kråkesølv. Bodøværingene målbandt musikksynsere og publikum over hele landet med utgivelsen av sitt første album «Trådnøsting» i 2009, og åpnet samtidig en hel sjanger for det norske språket ved å gjøre indierock - tradisjonelt totalt dominert av engelskspråklige artister - på morsmålet.

Kråkesølv har opparbeidet seg en unik posisjon på den norske musikkscenen, og vist vei for utallige band og artister fra Nord-Norge. I dag står de stødig som en bauta i norsk musikksammenheng, og det er ikke uten grunn at Kråkesølv ved flere anledninger blitt omtalt som landets beste rockeband.

Det har blitt fem kritikerroste album, hundrevis av klubbkonserter, Spellemannpris og opptredener på Norges største festival-scener, men bandet har ingen planer om å legge inn årene. Innspillingen av plate nummer seks er i full gang, og første smakebit er altså «Hundre rundt sola samles i ett sekund».

I sommer spiller Kråkesølv debutalbumet i sin helhet på noen få utvalgte scener, i tillegg til helt nytt materiale fra den kommende plata.

12./13.07 - Trænafestivalen
17.07 - Bodøfestivalen, Bodø
20.07 - Buktafestivalen, Tromsø
22.08 - SALT, Oslo
23.08 - Skuret, Trondheim

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.