Festivalsjef Maiken Johansen er meget godt fornøyd med å ha fått Robin Söderkvist og Tanken arkitektur med på laget, for å skape #rom2018.

Inspirert av Kubrick, festival-elskere, Spielberg og Juvet

Av Redaksjonen
10.07.2018 18:00 - OPPDATERT 11.07.2018 08:16

#Rom2018 går inn for landing på Verket i august.  To par vinner nøkkelen.

For noen måneder siden sa festivalsjef Maiken Johansen til daglig leder Hans Petter Haaland at hun hadde lyst på en visuelt spenstig rom-løsning på Verket der noen heldige publikummere kunne sjekke inn under 10-års-jubileet.

– Han så litt rart på meg, men sa: OK. Lykke til, Maiken! Han tenkte nok at dette var en småvill og vanskelig idé å selge inn, men han har heldigvis et åpent sinn og ga påfunnet en sjanse, forteller festivalsjef Maiken Johansen.

MBA-lærlinger bygger #rom2018

Johansen dro rett på frierferd til MBA, som har vist seg som sporty i Verket-sammenheng tidligere. Bedriften har bygget både gigant-stol og logo-formet benk til festivalen.

– Jeg tenkte det fort kunne ende opp i et nei, men Trond Harry Hansen svarte ganske enkelt: Hils Hans Petter og si at det er vi som bygger, og at vi skal få til dette, ler Johansen.

– Ja, jeg synes det er ei spesiell utfordring. Verket har koblet oss opp mot Tanken arkitektur, så dette blir et spennende samarbeid mellom Rana og Hemnes. Vi kan tilføre festivalen et særegent element og samtidig vise at vi har innovative og spenstige krefter i regionen som jobber med bygg og arkitektur. Samtidig blir dette et annerledes svennestykke for to av våre flinke lærlinger, sier Trond Harry Hansen.

Synne Selseng, Emilie Langmo og Silje Pedersen, som brukte den siste uka av skoleferien til å rigge for Verket 2017, i Verket-stolen. Foto: Roger Marthinsen

Etter innspill fra Verket og MBA har Tanken arkitektur utformet skissene til det som skal bli #rom2018.

– Tanken arkitektur var også pur positivitet da Verket tok kontakt. Få dager etter at vi tok kontakt kunne de presentere en mulig løsning vi kunne jobbe videre med. Denne romskip-feelingen liker vi veldig godt, sier festivalsjef Johansen, som omtaler sine medspillere som noen kreative flinkinger.

Portrett av folkehavet på Verket

– Vi ble kjempeglade for å bli spurt av festivalen om å være del av dette. En utrolig artig idé, sier Robin Söderkvist og Lars Kristian Sjøvold i Tanken arkitektur.

Verket utspiller seg selvsagt i nåtid, men er og må være fremtidsrettet. Dette ønsket Verket å formidle gjennom utformingen av rommet.

Rommet med vindusflatene som vil speile Verket-sletta og vil gi en ekstra storskjerm-følelse. Tegning: Tanken arkitektur

– Da tenkte vi at rommet like gjerne kunne komme fra, ja, rommet. Derfor har #rom2018 likhetstrekk med et romskip, forklarer Robin og Lars Kristian.

– Vi har tenkt på Stanley Kubricks mesterverk av en film ”En romodyssé”, og Steven Spielbergs sci-fi-filmer, sier de to arkitektene.

– Samtidig skal rommet tilføre området noe. Kultur og mennesker var essensielle stikkord, og vi har latt oss inspirere av Juvet landskapshotell i Norddal, ikke langt unna Trollstigen. Det består av enkeltstående rom spredd ut i landskapet. De store vindusflatene og den minimalistiske stilen er der et møte mellom natur og moderne arkitektur. Her blir det i større grad et møte mellom kulturen og arkitekturen. Nåtid og fremtid. Den store vindusflaten kommer til å reflektere bildet av publikum. Det blir som et svært portrett av folk og musikk, håper vi. De som bor i rommet ser utover det samme som flaten reflekterer; folkehavet og festivalgleden på sletta, forteller Robin Söderkvist og Lars Kristian Sjøvold.

To par vinner

Med seg på laget har Verket også fått Haaland, som skal sørge for det elektriske, og iHus som skal stå for et minimalistisk og moderne interiør. Og når alt står klart, får ett par sjekke inn fra fredag til lørdag, og ett par fra lørdag til søndag.

Espen Haaland tente på festivalsjefens idé og sa umiddelbart ja til at Haaland skal sørge for det elektriske.

– Vi ruller straks ut en konkurranse om dette på Verkets Facebookside. Her får man melde interesse for å sjekke inn på #rom2018, og argumentere for hvorfor man er nøkkelen verdig. Parene får oppleve noe som vi tror må være nokså spesielt i festivalsammenheng. Rom med heftig utsikt, Verksmessa-billetter og selvsagt rom-service og frokost, smiler Maiken Johansen.

Rom for to, rom med utsikt. Dette kan bli ditt for ei natt, under Verket. Tegning: Tanken arkitektur

– Jeg er veldig spent på å se dette ferdig og håper ideen bærer. Sidrumpa er det i alle fall ikke, og jeg synes alle som er med på dette stuntet er utrolig tøffe og positive. Det er artig å bli møtt av ja når man presenterer noe ingen helt vet hva blir. Funker det, er målet å levere ut nøkler til #rom2019 og #rom2020 også, sier festivalsjef Maiken Johansen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.