Sandra Anita Tønne fra Træna skal lede fylkestingets komite for kultur, miljø og folkehelse, de neste fire årene.

– Kultur er avgjørende for å skape gode steder å bo, og miljø er vår tids største utfordring

Skrevet av Roger Marthinsen
22.10.2019 09:48 - OPPDATERT 22.10.2019 11:21

Sandra Anita Tønne fra Træna skal lede fylkets komite for kultur, miljø og folkehelse.

Sandra Anita Tønne (Ap) valgt som leder av Nordland fylkestings komite for kultur, miljø og folkehelse. Tønne, som er fra Træna, ble valgt til leder for komitéen, på fylkestinget i dag.

– Kultur er avgjørende for å skape gode steder å bo, og miljø er vår tids største utfordring. Fylkesrådet har en ambisiøs klima- og miljøpolitikk og utslippene skal ned. I tillegg går vi en spennende tid i møte med Bodø som europeisk kulturhovedstad. Det gleder jeg meg til å jobbe med, sier Sandra Anita Tønne.

– Sandra Anita Tønne er en av våre unge og lovende politikere. Hun har vært leder av AUF i Nordland, Ungdommens Fylkesting og har god politisk erfaring fra blant annet kommunestyret på Træna. Jeg er helt trygg på at hun vil gjøre en god jobb, sier gruppeleder for Nordland Arbeiderparti, Mona Nilssen.

Tønne er fra Træna, og er utdannet jurist ved UiT Norges Arktiske Universitet. Hun spesialiserer seg for tiden i arbeidsrett ved Universitetet i Oslo.

Odd Arnold Skogsholm (Ap) fra Sandnessjøen er valgt som komite-nestleder for komiteen for samferdsel.

Skogsholm er pedagogisk utdannet med master i skoleledelse fra NTNU, og er kultursjef i Alstahaug kommune. Han gleder seg til nye oppgaver.

– Samferdsel er viktig for bosetting, verdiskaping og trivsel i Nordland. Det blir svært interessant å få arbeide med utvikling av et fremtidsrettet samferdselstilbud. Infrastrukturen trenger en opprusting for å gjøre hverdagen enklere for folk, for å bedre miljøet og for å gi næringslivet bedre konkurransekraft. Det vil styrke både distriktene og våre 10 regionssentre, sier Skogsholm. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.