Illustrasjonsfoto

Aggressiv turist: – Kunne forårsaket alvorlige trafikkulykker

Skrevet av Roger Marthinsen
16.07.2021 12:38 - OPPDATERT 17.07.2021 07:01

Politiet beslagla førerkortet til tysk bobilsjåfør.

Utrykningspolitiet (UP) har i formiddag beslaglagt førerkortet til en tysk bobilsjåfør. 

Det var etter tips fra publikum at politiet ble varslet om en bobil som skulle utgjøre en fare i trafikken.

– Vi fikk inn tips fra noen som hadde reagert på kjøreadferden da bobilen passerte Hauknes. Vi hadde en UP-patrulje i nærheten, som la seg bak bobilen og kunne observerte en svært aggressiv kjøreadferd, som kunne forårsaket alvorlige trafikkulykker, sier operasjonsleder ved Nordland politidistrikts operasjonssentral, May-Wenche Hansen.

Bobilen var på vei nordover langs E&, og UP-patruljen som lå bak har rapportert at man observerte at bilen holdt høy fart og foretok flere ufine og til dels farlige forbikjøringer både i 60- og 80-soner, på steder med mye kø og mye trafikk. Patruljen observerte en vært aggressiv kjøreadferd, som kunne forårsaket alvorlige trafikkulykker, ble det rapportert. 

– På bakgrunn av dette besluttet jourhavende at førerkortet skulle beslaglegges. Bilen  ble stanset og førerkortet ble beslaglagt. Den tyske sjåføren – en mann i 60-årene – ble også tatt med til politistasjonen på Mo, for avhør, sier operasjonslederen.

– Mannens førerrett i Norge er inndratt. Førerkortet er beslaglagt og vil bli sendt til tysk politi, med orientering om beslaget. Så vil det bli opp til politiet i Tyskland å vurdere om dette vil få konsekvenser også der, sier operasjonsleder May-Wenche Hansen. 

Operasjonslederen berømmer også publikum som tipset politiet om den farlige kjøreadferden.

– Det er veldig bra når publikum melder fra om slikt til oss. Denne kjøringen utgjorde en fare i trafikken og kunne forårsaket ulykket. 

------

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.