Kutter i prisene på kortbanenettet: –⁠ Dette er en svært viktig beslutning for Nord-Norge


I dag ble det kjent at regjeringen kutter i prisene på kortbanenettet. Maksprisene skal blant annet halveres på rutene som ikke er kommersielle.

Den avgjørelsen regjeringen nå har kommet frem til kan bety forskjellen på om folk blir boende i nord eller ikke, sier fylkesrådsleder i Nordland, Elin Dahlseng Eide i en pressemelding.

 –I Nord-Norge kan flyene sammenlignes med tog, buss, t-bane og trikk i andre deler av landet. Vi må ofte ut i fly om vi skal gjøre enkle ærend som sykehusbesøk, i jobb, til politi og også i utdanning. Derfor jubler vi i dag, sier Eide.

Jobbet for i lang tid
Både pris, frekvens og hvilke ruter som skal være FOT-ruter har vært heftig debattert de siste årene, spesielt i nord. Og politikerne i Nord-Norge har vært aktive i debatten.
–Vi har jobbet for dette gjennom flere forskjellige regjeringer, både for å få flere avganger og billigere flyreiser. Nå gir den sittende regjeringen oss en halvering av maksprisene, som mest av alt vil være en stor lettelse for næringslivet vårt. Det betyr at vi nå kan sette klutene til på andre områder som er viktige for Nordland og Nord-Norge, sier fylkesrådslederen fornøyd.

****

 

 

Les mer om:

Samferdsel