FORSINKELSER: Det nye veganlegget skulle etter planen være ferdig tidsnok til skolestart denne uka. Foto: Roger Marthinsen

Kvelds- og nattestengt ved Mjølan

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
20.08.2019 12:01 - OPPDATERT 20.08.2019 14:34

Denne uka er fylkesvegen forbi Mjølan stengt for gjennomkjøring på ettermiddager, kveld og natt.

Byggingen av den nye gang- og sykkelvegbrua over vegen er årsaken til stengingen. Vegen vil være stengt fra kl. 17:00 til kl 07:00 neste dag, fra tirsdag ettermiddag til fredag morgen, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. 

Trafikanter til og fra Mjølan har tilgang fra sørenden av prosjektstrekningen. Omkjøring er skiltet.

Forsinket ferdigstillelse

Det nye veganlegget skulle etter planen være ferdig tidsnok til skolestart denne uka, men problemer med montering av gang- og sykkelbrua har ført til forsinkelser.

– Enten er det en feil i selve brukonstruksjonen eller så er ikke monteringen gjort riktig. Brua stikker for høyt i den ene enden, noe som gjør at den ikke kan festes til brufundamentet. Entreprenøren jobber med å finne feilen og løsningen, sier prosjektleder Frode Nymo i Statens vegvesen.

Gående og syklende kan passere anlegget til enhver tid på samme måte som gjennom byggetiden. I nordenden krysser de myke trafikantene fylkesvegen og følger skilting mot skolen. I sør er kryssingen skiltet ved eksisterende gangbru.

Nytt lyskryss 

Videre blir det nå montert opp Mo i Ranas andre lyskryss ved rundkjøringen på Mjølan. Dette er enda ikke satt i drift. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.