Omkjøringsveg der skredoverbygget forlenges. Foto: Roar Hunstad

Kystriksveien blir nattestengt

Skrevet av Roger Marthinsen
30.06.2020 06:00

Skal du nordover langs kystriksveien rett før helga er det greit å vite at veien blir stengt ei natt, uten omkjøringsmuligheter. Veien stenges nettopp for å gi omkjøringsmulighet.

På fylkesveg 17 gjennom Kilvik i Meløy kommune pågår det arbeider med skredsikring. Arbeidet medfører at kystriksveien blir stengt gjennom Kilvik natt til fredag 3. juli, fra klokka 01:00–06.30 på grunn av asfaltering. Det finnes ingen omkjøringsmuligheter, men nødetater under utrykning vil bli ledet gjennom anleggsområdet. 

– Vi har bygd en midlertidig veg som trafikantene skal bruke i anleggsperioden, og nå er det klart for å legge asfalt. Siden vegen har kun ett kjørefelt, er vi nødt til å holde stengt noen timer mens asfalteringen pågår. Arbeidet gjøres på natta, når det er minst mulig trafikk, sier byggeleder Roar Hunstad i Nordland fylkeskommune. 

Det er allerede nedsatt fart i området, og resten av anleggsperioden vil den midlertidige vegen ha lysregulering.  

– Ta høyde for at det kan bli venting i 15–20 minutter, sier Hunstad.

På fylkesveg 17 gjennom Kilvik i Meløy kommune finnes det to skredoverbygg og ledevoller, men området har høy skredfare og trenger mer sikring. I fjor sommer ble vegetasjonen ryddet og gjort klar, og nå fullføres prosjektet. Det ene overbygget skal forlenges med 30 meter, slik at det blir 100 meter langt. I tillegg skal vollene forbedres og økes. Hensikten med vollene er at skredene kan ledes bort fra fylkesvegen, eller på en trygg måte over den.  

Skredsikringen skal være fullført innen utgangen av året.

Det er Mesta AS som utfører arbeidene på vegne av Nordland fylkeskommune.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.