En mann er siktet for ekstrem råkjøring, etter at politiet har fått se videopptak som viser bilkjøring i hastigheter mellom 250-270 km/t i blant annet Korgfjelltunnelen. Illustrasjonsfoto

La ut filmer av seg selv da han kjørte i 270 km/t!

Skrevet av Roger Marthinsen
05.02.2018 20:51 - OPPDATERT 06.02.2018 09:26

En ung mann er pågrepet av politiet, etter at han publiserte filmopptak der han kjørte bil i hastigheter på 250-270 km/t.

Den unge mannen ble pågrepet av politiet i Mo i Rana mandag ettermiddag, siktet for ekstrem råkjøring.

– Han ble pågrepet på Mo, og sitter i kveld på politistasjonen på Mo. Der vil han bli avhørt, og så blir det opp til politijurist å avgjøre hva som skal skje videre, opplyste operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Fredd Leirvik, til Rana No mandag kveld.

Mannen som er siktet er under 20 år, og har følgelig hatt førerkort under to år. Han skal ha avslørte seg selv ved å legge ut filmer på Snapchat og Instagram, som skal vise at han kjører bil i hastigheter opp mot 250-270 kilometer i timen. I tillegg har politiet også mottatt tips om den unge mannens ekstreme kjøring. 

– Kjøringen har foregått med bil. Vi forsøker nå å få slått fast eksakt hvor kjøringen har skjedd. Vi mistenker at opptak viser blant annet kjøring i Bjerka-området og i Korgfjelltunnelen, sier operasjonsleder Leirvik, som betegner kjøringen som livsfarlig.

– Vi snakker her om ei fart som har vært oppe i rundt 75 meter per sekund. Det må kunne sies å være temmelig ekstremt, sier Leirvik.  

Politiadvokat Linda Rømma sier at politiet nå skal gå gjennom beslaglagt materiell, samt vurdere nye avhør av den unge mannen.

– Materiell dreier seg om filmer som viser kjøringen. Det vil også bli vurdert om det skal foretas flere avhør av mannen, sier Rømma.

 

 

[annonse]
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.