Illustrasjonsfoto: Arkiv

Lærer mottok drapstrussel og konvolutt med hvitt pulver

Skrevet av Sindre Kolberg
12.03.2018 12:18 - OPPDATERT 12.03.2018 13:35

Utløste stor politiaksjon på Inndyr mandag formiddag.

Politiet fikk i dag cirka klokken 9 melding fra Meløy videregående skole, avdeling Inndyr om at en lærer ved skolen har mottatt en konvolutt med hvitt pulver og en drapstrussel. 

Brevet skal ha ankommet skolen før helga, men ingen skal ha fått noen akutte symptomer og det skal derfor ikke være noen umiddelbar fare.

Politiet rykket umiddelbart ut og har sikret konvolutten og innholdet. Det jobbes nå sammen med nasjonale bistandsressurser for å få undersøkt og analysert innholdet i konvolutten.  Politiet tar likevel ingen sjanser og alle som har vært i nærheten av brevet blir fult opp.

Etter råd fra nasjonale fagmyndigheter har politiet besluttet at skolen åpners for normal drift igjen. 

Politiet fortsetter etterforskningen for finne ut hvem som har sendt denne konvolutten og med hvilket motiv. Dersom noe har informasjon om denne saken ber vi om at de tar kontakt med politiet på tlf 02800.

– Vi følger våre vanlige prosedyrer for å finne ut hva pulveret er for noe. Dette har vi vært i kontakt med fagmyndigheter for å finne ut, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Kenneth Magnussen.

Han sier dog at pulveret som ble mottatt, neppe er farlig.

– Da vi fikk melding om dette, ønsket vi å holde personene som hadde befatning med saken på et sted. Dette inntil vi fikk info om hvordan vi skulle gripe an saken videre. Det var ingen dramatikk, og det er heller ikke sannsynlig at pulveret er farlig.

– Da det kom trusler om skoleskyting i Bodø, ble ikke skolen stengt. Det valgte dere nå. Hva ligger bak det?

– Vi har ulike prosedyrer i ulike saker. Jeg ønsker ikke å gå inn på taktiske vurderinger i enkelttilfeller, men akkurat her var det smittefare vi valgte å fokusere på. Når vi ikke vet innholdet i det hvite pulveret var det greit å ha avklart forholdet.

Magnussen opplyser videre at skolen er åpnet og at Meløy lensmannskontor vil etterforske saken videre.

(Basert på pressemelding)

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.