Rolf Einar Jensen skal neste uke starte fra Havmannen og løpe helt opp på Oksskolten. Foto: Roger Marthinsen

Lanserer løpekonkurranse der du kan stille til start akkurat når det passer deg

Skrevet av Roger Marthinsen
20.04.2020 13:24 - OPPDATERT 20.04.2020 15:04

– Nå er det om mulig enda viktigere å være i fysisk aktivitet, sier Oksskolten ILs Rolf Einar Jensen.

For å stimulere til fysisk aktivitet og for å gi deg noe ekstra å strekke deg etter i treningshverdagen, har Oksskolten IL lansert en løpskonkurranse som er skreddersydd for korona-tidene vi befinner oss i:

– I forbindelse med tiltakene rundt koronaviruset, avlyste arrangementer, karantener, anmodninger om å ikke samles i store folkemengder og så videre, er det om mulig enda viktigere å være i fysisk aktivitet, både for å stimulere fysisk helse, men også psykisk helse. Så for å gjøre noe mer ut av treningshverdagen til ranværingene i disse tider, og skape litt motivasjon utover å kjenne på vårlufta og skule bort på møtende turkollegaer langs gangveiene, legger Oksskolten IL opp til en ukentlig løpekonkurranse, sier Oksskolten ILs Rolf Einar Jensen og Adrian Benjamin Olsen.

Den første løypa ble presentert i går; Vikaåsen climb – ei stigende utfordring på 0,66 kilometers lengde og 17 høydemeter. Deretter vil det kommende søndag og de neste to søndagene bli lagt ut nye løyper.

For å delta i konkurransen må man benytte trenings-appen Strava, en velkjent treningsapp som brukes av veldig mange, både topptrente og mosjonister. Nettopp det at man kan løpe når det passer gjør at det er mulig å gjennomføre aktiviteten og samtidig overholde smittevern-restriksjonene, gjør dette arrangementet til en konkurranse som lar seg gjennomføre.  

– Uavhengig av når på døgnet man løper gjennom segmentet, vil det fortløpende genereres en resultatliste. På den måten unngår vi at man må samles for å være med. Sammen med lanseringen av neste ukes segment kårer vi så en vinner i herre- og dameklassen for uken som har gått, sier Rolf Einar Jensen.

Ukevinnere vil bli premiert med gavekort, der beste dame og beste herre får et gavekort til en verdi av 300 kroner.

– Det vil variere fra uke til uke hvor gavekortet gjelder, men det blir hos lokale aktører som gjør en strålende jobb for å holde hjulene i gang til tross for situasjonen vi står i. En person kan kun premieres en gang i løpet av konkurransen, og om samme person har beste tid flere uker, vil premien gå til neste på listen, sier Jensen og Olsen.

Etter siste konkurranseuke vil alle som har gjennomført alle segmenter være med i trekningen av et gavekort på 1000 kroner, uavhengig av hvilken plassering man har hatt på segmentene underveis i konkurransen.

– Vi ønsker å presisere at vi stiller oss fullstendig bak tiltakene og retningslinjer som er gjeldende i forbindelse med  koronasituasjonen, og ber alle om å vise hensyn og respekt ovenfor med-mosjonister og andre som er ute på luftetur. Ikke samles i for store folkemengder og hold avstand, sier Adrian Benjamin Olsen og Rolf Einar Jensen.

[annonse]
----------

LES OGSÅ: 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.