Signe Søfting(rygg), Håkon Pruglhei, Miranda Hågensen og Markus Sandvær. Foto: Ragna Gunn Bye, Kristin Osen og Kurt Ove Thomassen

Lærerik uke for unge bridgespillere

Skrevet av Roger Marthinsen
14.07.2019 17:36 - OPPDATERT 14.07.2019 23:34

Helgeland juniorbridgeklubb deltok med største, yngste og ferskeste troppen. Se bilderserie fra ei innholdsrik og lærerik bridge-uke.

Bridgeungdom fra hele Helgeland har den siste uka vært i aksjon i NM, Norgescup og bridge-sommerleir. Klubbleder for Helgeland juniorbridgeklubb Kurt Ove Thomassenrapporterer om en veldig fornøyd gjeng som nå reiser hjem til Helgeland. 

– De store sportslige resultatene uteble i NM, men den erfaringen og læringen de får gjennom å delta på disse arrangementene er svært verdifull. I tillegg kommer det sosiale aspektet, hvor man blir godt kjent med hverandre og knytter vennskap til likesinnede fra hele landet, sier klubbleder Kurt Ove Thomassen.

Troppen fra HJBK var ikke bare den største som noen gang har deltatt på disse arrangementene, den er også den yngste og «ferskeste» som noen gang har deltatt. Ingen av deltakerne fra Helgeland har startet med bridge tidligere enn 2018, noe som gjør spranget til resten av feltet relativt stort. I snitt har deltakerne i NM spilt i ca 6 år.

– Vi fikk mange positive tilbakemeldinger på hvor tøffe barna var som deltok på NM, til tross for liten erfaring, sier Thomassen.

I NM var Markus Hansen Moe spilleren fra HJBK som gjorde det best med en 13. plass.  Han spilte sammen med Elias Veines-Jensen fra Sørreisa. Markus var yngste deltaker, og fylte 8 år under oppholdet. 

I Norgescupen tok Randi Elise Nikolaisen og Ida Kristine Mathisen (begge HJBK – Leirfjord) en flott andreplass tett fulgt av Ella Olvik og Isabel Nergård (begge HJBK – Lurøy).

– Det er spesielt morsomt å se at spiller fra hele Helgeland hevder seg. Det tyder på at vi når fram med vår målsetning om at vi skal gi et godt tilbud til hele regionen.

– I forbindelse med arrangementene fikk vi svært mye oppmerksomhet rundt vårt rekrutteringsprosjekt. Vi holdt en orientering for EBL Youth Commetee om vårt arbeid, og fikk svært positive tilbakemeldinger fra dem. Vi har fått invitasjoner om å holde foredrag om prosjektet ved flere store kongresser i Europa. Det er et ønske fra medlemslandene at de kan få adoptere våre arbeidsmetoder. Vi anser denne oppmerksomheten som en stor anerkjennelse for vårt arbeid, sier Thomassen, som sammen med resten av klubbledelsen ser frem til å ta fatt på en ny sesong med enda flere aktiviteter enn fjorårssesongen.

– Klubben vil være en av de mest aktive i Norge og vi skal i kommende sesong holde kurs for 1500 unger, delta på Seriemesterskapet, NM for skolelag, KM, og det skal arrangeres en juniorcamp som trolig blir trolig på Lovund, sier  Kurt Ove Thomassen.

-----

Det ble gjennomført turneringer gjennom hele leir-uka, og HJBK’s beste sammenlagtresultater ble som følger:

Nybegynner: Sigve Kristiansen og Sander Rødvann  (HJBK – Rana)  8/9. plass

Erfaren: Max Keen (HJBK – Sømna) 2.plass

Elite: Markus Hansen Moe (HJBK – Alstahaug) 3. plass

 

Bildeserie
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.