E6 Saltfjellet er nå stengt på grunn av uvær. Vinden er så kraftig at en lastebil blåste av vegen nå i ettermiddag. Foto: Statens vegvesen

Lastebil
blåste av E6

Skrevet av Roger Marthinsen
10.01.2019 17:55 - OPPDATERT 11.01.2019 06:31

En lastebil som befant seg midt mellom bommene på Saltfjellet da E6 ble stengt, blåste av veien.

Kraftig vind og glatt vei førte til at lastebilen ble regelrett blåst av E6 på Saltfjellet nå i ettermiddag.

– Dette skjedde i det øyeblikket vi hadde besluttet å stenge E6 på grunn av kraftig vind. Lastebilen befant seg da midt mellom bommene, forteller trafikkoperatør Fredrik Nyland ved Statens vegvesens veitrafikksentral.

Sjåføren har fortalt at han har nakkesmerter etter utforkjøringen. Nødetatene var litt før klokken 18 på plass for å bistå sjåføren, som fraktes til Rana sykehus.

E6 er nå helt stengt inntil videre, på grunn av uværet som har nådd Salten og nå er i ferd med å treffe Helgeland. 

– Det er svært sterk vind på Saltfjellet, og helt uforsvarlig å holde vegen åpen nå. Brøytebilsjåførene har rapportert at det er meningsløst å strø veien med den vinden som nå blåser, for sanden blåser øyeblikkelig bort, sier trafikkoperatør Nyland. 

I tillegg til at E6 er stengt, har uværet ført til at flere ferge- og hurtigbåtsamband er kansellert. Blant disse er sambandene Nordlandsekspressen Bodø-Sandnessjøen, fergesambandet Levang-Nesna, Trænaruta, de interne hurtigbåtrutene i både Lurøy og Rødøy, samt fergesambandet Jektvik-Kilboghamn.

I tillegg er det tatt værforbehold om anløp av Selvær på sambandet Stokkvågen-Træna, og forbehold om innstilling av natt-turen med MF Lovund på sambandet Stokkvågen-Onøy-Sleneset-Lovund. 

Også flytrafikken rammes av vinden, og per klokken 18:15 er tre av dagens avganger fra Mo i Rana innstilt, mens tre ankomster er omdirigert til Mosjøen og en ankomst er innstilt.

I Lurøy har Kvina, Kalvvika, Gammen, Onøy, Sleneset og Lovund vært uten strøm siden før klokken 12 i dag. Nordlandsnett rapporterer at feilen er funnet, og man venter at strømmen skal være tilbake rundt klokken 20. 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.