Her er et av kjøretøyene som står i bakken ovenfor platsfabrikken, onsdag kveld. Foto: Roger Marthinsen

Flere vogntog i trøbbel på Båsmoen

Først sto ett kjøretøy fast i bakken. Senere på kvelden står en hel kø med vogntog fast.

En lastebil sto i kveld fast på fylkesvei 810 på Båsmoen, i bakken ovenfor plastfabrikken på Ånes. Bilen sperret kjørefeltet fra vest i retning sentrum. Klokken 20:10 var den kommet seg løs, og trafikken kunne fortsette som normalt. 

Like før klokken ti i kveld er det igjen full stopp i den samme bakken. Denne gangen er det en rekke vogntog og godsbiler som står i bakken, som er en velkjent utfordring for større kjøretøy når kjøreforholdene er vanskelige. 

(Saken fortsetter under bildet)

Dette kjøretøyet fikk trøbbel ved Ånes tidligere i kveld. Foto: Ann Kristin Kjærnli.

Samtlige kjøretøy som har stått fast i denne stigninga i dag har kommet vestfra og har altså trolig kommet seg greit forbi flaskehals nummer én, Bustneslia, mens det har blitt bom stopp ved ankomsten av Båsmoen.

Like etter klokken 22:30 har noen kjøretøy kommet seg opp og videre, men det står fortsatt noen kjøretøy som ikke kommer seg opp, og bergingsbil har ankommet stedet. 

Tidligere i ettermiddag kolliderte to vogntog på E6 nord for Eiterå. Vegtrafikksentralen Nord opplyser i kveld at ett av feltene nå er åpnet for trafikk. 

Klokken 19:56 melder Statens Vegvesen at E6 over Saltfjellet er åpnet for kolonnekjøring, men advarer om at veien kan bli stengt igjen på kort varsel.

Det dårlige været skal fortsette i morgen, og Boreal har tidligere i kveld meldt at det meste av busstrafikk blir innstilt torsdag. Også båtruter er innstilt eller tatt værforbehold for, for torsdag.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
--------–

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.