Her er et av kjøretøyene som står i bakken ovenfor platsfabrikken, onsdag kveld. Foto: Roger Marthinsen

Flere vogntog i trøbbel på Båsmoen

Først sto ett kjøretøy fast i bakken. Senere på kvelden står en hel kø med vogntog fast.


En lastebil sto i kveld fast på fylkesvei 810 på Båsmoen, i bakken ovenfor plastfabrikken på Ånes. Bilen sperret kjørefeltet fra vest i retning sentrum. Klokken 20:10 var den kommet seg løs, og trafikken kunne fortsette som normalt. 

Like før klokken ti i kveld er det igjen full stopp i den samme bakken. Denne gangen er det en rekke vogntog og godsbiler som står i bakken, som er en velkjent utfordring for større kjøretøy når kjøreforholdene er vanskelige. 

(Saken fortsetter under bildet)

Dette kjøretøyet fikk trøbbel ved Ånes tidligere i kveld. Foto: Ann Kristin Kjærnli.

Samtlige kjøretøy som har stått fast i denne stigninga i dag har kommet vestfra og har altså trolig kommet seg greit forbi flaskehals nummer én, Bustneslia, mens det har blitt bom stopp ved ankomsten av Båsmoen.

Like etter klokken 22:30 har noen kjøretøy kommet seg opp og videre, men det står fortsatt noen kjøretøy som ikke kommer seg opp, og bergingsbil har ankommet stedet. 

Tidligere i ettermiddag kolliderte to vogntog på E6 nord for Eiterå. Vegtrafikksentralen Nord opplyser i kveld at ett av feltene nå er åpnet for trafikk. 

Klokken 19:56 melder Statens Vegvesen at E6 over Saltfjellet er åpnet for kolonnekjøring, men advarer om at veien kan bli stengt igjen på kort varsel.

Det dårlige været skal fortsette i morgen, og Boreal har tidligere i kveld meldt at det meste av busstrafikk blir innstilt torsdag. Også båtruter er innstilt eller tatt værforbehold for, for torsdag.

--------–

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.