Jan-Frode Janson, konsernsjef Sparebank 1 Nord-Norge, kan konstaterer at 2017 ble et godt år for banken. Foto: Marius Fiskum

Leverte 1,76 milliarder i overskudd

Skrevet av Redaksjonen
09.02.2018 08:32

Sparebank 1 Nord-Norge leverte i 2017 et rekordresultat.

Sparebank 1 Nord-Norge gikk med gigantiske 1,76 milliarder kroner i pluss før skatt i 2017. Det melder banken i en pressemelding.

– Det nordnorske samfunnet er vår største eier. Når vi leverer gode resultater betyr det at Nord-Norge mottar utbytte. Jo flere kunder som velger SpareBank 1 Nord-Norge, jo større blir utbyttet til landsdelen. Denne eiermodellen er spesiell og unik, og det ser vi at folket i nord har forstått, sier konsernsjef Jan-Frode Janson.

Vekst

SpareBank 1 Nord-Norges 2017-resultat er tidenes beste for konsernet. 1.764 millioner kroner før skatt er 220 millioner mer enn i 2016.

– I realiteten har vi tilbakeført i størrelsesorden 2 milliarder kroner til landsdelen de siste 10 årene når 2017-tallene legges til, sier konsernsjefen.

SpareBank 1 Nord-Norge har vokst på de aller fleste områdene. På privatmarkedet er salgsveksten fra 2016 på hele 52 prosent.

– Vi tilskriver dette flere forhold. Eiermodellen har jeg alt nevnt. Et annet forhold er at vi fortsatt tror på lokal tilstedeværelse, mens de fleste av våre konkurrenter legger ned lokalkontorene i Nord-Norge. Med «For Nord-Norge» som visjon, følger forpliktelser. Det er utrolig hyggelig å se at nordlendingene setter pris på at vi velger å være lojal mot landsdelen, sier Janson.

Avkastning

Uttrykket «verdensklasse» brukes ofte av konsernsjefen. Nå omtaler han avkastningen på samme måte:

– Egenkapitalavkastning på 12,9 prosent blir lagt merke til, også hos investorene. Det er et kvalitetstegn at andelen utenlandske eiere er tredoblet de siste fem årene. Samtidig er vi glad for at vi fortsatt har mange nordnorske eiere, og at mer enn 90 prosent av våre ansatte også er på eiersiden hos egen arbeidsgiver, sier han.

Konsernsjefen understreker at et godt resultat ikke gir noen grunn til å hvile på laurbærene:

– Finansnæringen opplever radikale endringer i rammebetingelsene. Disse er drevet av ny teknologi, ny regulering og ny konkurranse. For oss som regional bank betyr dette at vi må jobbe knallhardt for å være minst like gode som store nasjonale og internasjonale konkurrenter. Vår ambisjon er å være nummer 1 for både kunder og eiere, og da er det svært hyggelig å se at vi har folket i Nord-Norge med oss.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.