Festivalleder Knut Storvik (t.v.) håper å komme sterkere tilbake i 2021. Foto: Kristian Rødvand

Ligger helt på grensen i antall publikummere, men føler seg sikker på at festivalen blir avlyst

Skrevet av Hedda Hiller
25.04.2020 16:47 - OPPDATERT 25.04.2020 16:57

– Det er klart det er surt, sier festivalleder Knut Storvik.

Kulturminister Abid Raja har i dag bekreftet på en pressekonferanse at det er et forbud mot arrangementer som samler over 500 mennesker. Dette rammer festivalsommeren hardt. 

Svartisenfestivalen, som skulle avvikles 30. juli og 1. august, ser seg sannsynligvis nødt til å avlyse. 

– Dette forbudet gjør at vi regner med at vi må avlyse. Vi ligger helt på grensen i antall publikummere, men det blir likevel vanskelig for oss med hensyn til avstand. Jeg har ikke snakket med styret ennå, men jeg er rimelig sikker på at det går mot avlysning, sier festivalleder Knut Storvik. 

– Det er selvfølgelig surt. Vi planlegger og bygger oss opp over år, og dette blir et hardt tilbakeslag. Men slik er det jo for mange. Hele året blir et rart år, men vi må bare krumme nakken og starte på neste år, samtidig som vi skaffer oss en oversikt over hva vi taper.

– Jeg regner med at vi får forståelse fra flere av de vi handler av og har avtaler med, så vi vil ikke tape alt, men mye er kjøpt inn allerede, og det får vi ikke gjort noe med. Vi skal også få sett på hvordan de kan gjøres i forhold til refundering av forhåndskjøpte billetter, sier Knut Storvik. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.