Nyvalgt leder Linda Forsvik og nestleder Thina Johanne Nordfjellmark gratulerer hverandre med valget, etter kampvoteringen.

Forsvik vant leder-duellen i Rødt

Skrevet av Roger Marthinsen
26.02.2020 09:24 - OPPDATERT 26.02.2020 12:54

Linda Forsvik ble ny leder, etter kampvotering mellom henne og Thina Johanne Nordfjellmark.

På fylkesårsmøtet i helga ble Linda Forsvik fra Bodø valgt som ny leder av Rødt Nordland. Thina Johanne Nordfjellmark fra Sømna ble ny nestleder.

Valget var i tråd med valgkomitéens innstilling, men det måtte en kampvotering til mellom leder- og nestlederkandidaten. Det ble nemlig fremmet et benkeforslag fra salen der Nordfjellmark ble foreslått som leder, noe som førte til votering mellom de to kandidatene. Denne endte med flertall for Forsvik.

Forsvik erstatter Gunnvald Lindset fra Vefsn, som ikke tok gjenvalg som leder etter å ha hatt rollen helt siden oppstarten av partiet i 2007.

– Det er på tide å slippe nye krefter til, og jeg er veldig glad for at vi får to svært dyktige kvinner i ledelsen som leder og nestleder. Det er jo også greit å få bedre tid til litt andre ting, sier Lindset.

Forsvik og Nordfjellmark ser nå frem til å ta fatt på jobben med å fortsette å bygge organisasjonen og fremme en offensiv politikk for hele Nordland.

Påtroppende leder Linda Forsvik og avtroppende leder Gunnvald Lindset, som har vært leder for Rødt Nordland siden 2007.

– Det er utrolig tøft at vi er to sterke kandidater som ønsker ledervervet og jeg ser fram til at vi skal jobbe sammen for å styrke Rødt Nordland fram mot stortingsvalget til neste år. Målet for neste årsmøte må være at det blir kampvotering om å bli kasserer også, sa Forsvik fra talerstolen, til mye latter og applaus fra salen. Ikke minst fra nylig gjenvalgt kasserer Ove Amundsen fra Rana.

– De siste årene har Rødt Nordland har vokst seg rekordstor og har flere lokallag og kommunestyrerepresentanter enn noen gang. Stadig flere ser på Rødt som det eneste alternativet til sentralisering, privatisering og raseringa av velferdsstaten. Jeg vil takke avtroppende fylkesleder, Gunnvald Lindset, for en fantastisk innsats og jeg vil fortsette å jobbe for at Rødt Nordland slår nye rekorder. Ved stortingsvalget neste år skal Rødt Nordland få sin første representant på Stortinget, sier Forsvik. 

Den nye nestlederen Thina Johanne Nordfjellmark sier seg enig.

– Rødts aller viktigste sak er kampen mot Forskjells-Norge. Og som jeg sa da jeg talte til Rødts landsmøte i fjor, så handler forskjells-Norge ikke bare om husholdningsøkonomi. Det handler også om avstander til velferdstjenestene vi alle behøver og betaler skatt for, sier den nyvalgte nestlederen.

– Rødt vokser i kjempetempo – og det mener jeg speiler at befolkningen har tillit til at Rødt har en stødig og fremtidsrettet politikk. Nå starter virkelig jobben med å få politikken vår inn på Stortinget fra Nordland etter valget i 2021, sier Nordfjellmark.

Linda Forsvik er 43 år, har jobbet mange år som ufaglært og er nå sykepleier. Hun har lang fartstid i politikken, som aktivist, lokallagsleder, bystyrerepresentant og gruppeleder i Rødt Bodø, og har vært fast styremedlem i Nordland Nei til EU.

Thina Johanne Nordfjellmark er 35 år, også sykepleier, leder i Rødt Sømna og vara til kommunestyret i Sømna.

----------

Styret i Rødt Nordland

Linda Forsvik fra Bodø, leder. Thina Johanne Nordfjellmark fra Sømna, nestleder. Ove Amundsen fra Rana, kasserer. Styremedlemmer: Camilla Tranås Kristensen fra Vega, Linn Stemland fra Bodø, Eline Meek Allern fra Alstahaug, Roy Tore Valsnes fra Hadsel, Hanne Bjerkvik fra Narvik og Per Gunnar Skotåm fra Fauske.

Varamedlemmer: Thomas Aspen fra Hemnes, Magnhild Haugen fra Sortland, Elisabeth Anethe Olsen fra Narvik og Lena Myrheim fra Rana.

Det nye styret i Rødt Nordland. Fra venstre: Camilla Tranås Kristensen (Vega), Per-Gunnar Skotåm (Fauske), Linda Forsvik (Bodø), Ove Amundsen (Rana), Hanne Bjerkvik (Narvik), Elisabeth Anethe Olsen (Narvik), Linn Stemland (Bodø), Thina Johanne Nordfjellmark (Sømna) og Eline Meek Allern (Alstahaug). Roy Tore Valsnes (Hadsel) og Rød Ungdoms representant var ikke til stede da bildet ble tatt.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.