Det blir cup-spill for Lisa-Marie Karlseng Utland og Rosenborg i 2020. For herrene er imidlertid NM 2020 avlyst.

Lisa-Marie må vente på gull-sjansen

Skrevet av Roger Marthinsen
14.11.2020 12:52 - OPPDATERT 14.11.2020 13:27

Serieavslutningen i Toppserien er utsatt på grunn av korona-frykt.

I morgen skulle Toppserien avgjøres, i en thrilleravslutning der tre lag kan ta gullet. Blant gullkandidatene; Lisa-Marie Karlseng Utland og Rosenborg, som ligger på sølvplass, med like mange poeng men litt dårligere målforskjell enn Vålerenga.

Men nå er alle kampene unntatt Røa–Kolbotn, utsatt. Dette fordi seks spillere i Arna-Bjørnar, som skulle møtt serieleder Vålerenga, er i karantene i påvente av svar på covid19-tester. Det er foreløpig ikke påvist positiv test i klubben, der blant andre Rana-jenta Ingrid Altermark spiller.

I tillegg er det i 1. divisjon konstatert smitte hos en spiller i Grei. Dermed må oppgjøret Grei–Åsane også utsettes.

– Vi tar situasjonen Norge befinner seg i på største alvor og har ikke noe annet valg enn å utsette siste runde i Toppserien og kampen i 1. divisjon. Liv og helse kommer alltid først. Nå er vi inne i bølge nummer to i pandemien, og måtte vente at også noen i vår liga ble rammet, til tross for at klubbene og spillerne har vært utrolig flinke, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

– Det er selvsagt svært uheldig at fire av fem kamper i Toppseriens siste serierunde må utsettes, men når nærmest alle kamper har betydning, må også hensynet til konkurransen og fair play ivaretas. Derfor må kampene utsettes selv om det foreløpig ikke er påvist smitte i Arna-Bjørnar, sier Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund.

Kampene som utsettes er Klepp-Rosenborg, Sandviken-Avaldsnes, LSK Kvinner - Lyn og Vålerenga-Arna-Bjørnar. NFF vil komme tilbake med ny spilledato for kampene over helgen.

Fisketjønn sier at toppfotballprotokollen så langt har fungert meget bra, men at i lys av den tilspissede situasjonen i samfunnet er det satt ned et utvalg som vurderer tilstramminger i i toppfotballprotokollen.

– Protokollen er laget slik at vi skal oppdage smitte og for å hindre at smitten går ut til samfunnet. At vi klarer å stoppe den. Det har klubbene og spillerne klart på en veldig god måte helt siden oppstarten, og smitte knyttet direkte til fotballen har det vært svært lite av. Men så har spillerne nærkontakter som vi ikke har kontroll og ikke naturlig nok ikke kan pålegge noe. Og når vi lever i et samfunn med mye smitte er det dessverre naturlig at noen blir syke, sier Fisketjønn.

Fotballforbundet og medspillere har siden i mai argumentert for åpning av fotballen, og man kjempet i det lengste for å kunne gjennomføre en sesong for alle divisjonsnivåer. Smittevernmyndighetene har fått mye kritikk for ikke å slippe fotballen løs, og da man denne uka avlyste Norges landskamp mot Israel, haglet det kritikk mot smittevernmyndighetene. Alf-Inge Haaland var en av kritikerne, som hevdet at spillere i toppklubbene nærmest lever i smittefrie bobler. 

[annonse]
Ikke lenge etter at beslutningen var tatt kom imidlertid bekreftelsen om at en spiller i den norske landslagstroppen, Omar Elabdellaouivar, er korona-smittet. Det samme er den svenske landslagstreneren. Stjernespillere som Mohamed Salah, Paul Pogba og Ronaldo er eller har vært smittet. Halve troppen i Ajax har vært smittet. For å nevne noen.

Her hjemme er spillerne til Brann og Haugesund i karantene, etter at to Brann-spillere testet positivt. Også Strømsgodset-troppen er i karantene, etter at en juniorspiller testet positivt. Og for to uker siden havnet spillerstallene til Obosliga-klubbene Grorud og Stjørdals-Blink i karantene, etter at en Grorud-spiller fikk påvist koronasmitte. Mens kampen Alta-Hødd i 2.div herrer ble kansellert, da Hødd fikk medhold i at det var uforsvarlig å reise til Alta på grunn av korona-situasjonen. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.