Foto: FC Rosengård

Lisa-Marie vender hjem: – Nå er jeg bare kjempefornøyd

Skrevet av Roger Marthinsen
24.06.2020 19:30 - OPPDATERT 25.06.2020 06:00

Da Lisa-Marie Karlseng Utland forlot Norge gikk hun til Rosengård. Nå vender hun tilbake til hjemlandet og Rosenborg.

Lisa-Marie Karlseng Utland forlater engelske Reading og går til Toppserien-klubben Rosenborg.

Utland og RBK er enige om en kontrakt ut 2021-sesongen. I følge Rosenborg Kvinners egen hjemmeside vil kontrakten bli signert i løpet av få dager, og dermed er ranværingen spilleklar for sin nye klubb til seriestarten mot LSK, 3. juli.

Hovedtrener Steinar Lein er meget fornøyd med å ha sikret seg Utland foran seriestart. 

– Det er en veldig god spiss vi har hentet, en spiller som alltid har scoret mål for lagene hun har spilt for. Det er veldig spennende å få en slik kvalitetsspiller inn i troppen, sier Lein til RBKs hjemmeside.

– Det føles både godt og riktig å gå til Rosenborg. Det er på mange måter som å komme hjem for meg. Det har skjedd utrolig mye her på de årene jeg har vært ute, og det som er på gang nå vil jeg veldig gjerne være med på, sier Lisa-Marie Karlseng Utland selv til sin nye klubbs hjemmeside.

Lisa-Marie Karlseng Utland gikk fra Damallsvenskan-klubben FC Rosengård til engelske Reading i fjor høst, etter å ha signert en to-årskontrakt med den enhelse Super Womens League-klubben. Etter knapt ett år vender hun altså tilbake til Norge og byen hun forlot etter 2016-sesongen, etter å ha spilt fire sesonger for Trondheims-Ørn.

Overfor Rana No bekrefter Utland at hun ville vekk fra Reading, der hun fikk lite tillit og det til tross for at hun i en kamene hun fikk spille fra start, scoret hele fem mål. 

– Jeg ville bort fra Reading og var ganske klar på det sent i fjor og tidlig i år. Så nå er jeg bare kjempefornøyd, sier Lisa-Marie til Rana No. 

At det ble Trondheim og RBK forklarer hun slik:

[annonse]
– Det sto mellom tre klubber på slutten. RBK føltes absolutt som det beste alternativet, da jeg fikk øynene opp for hvordan de satser på RBK Kvinner. Jeg har trua på laget, treneren, teamet, hele klubben. Det skal bli artig å spille fotball for dem og nå gleder jeg meg bare til å komme i gang.

Lisa-Marie Karlseng Utland fikk 15 kamper og scoret seks mål, i løpet av tida i Reading. I FC Rosengård ble det 19 scoringer på 46 kamper.

Når hun nå vender tilbake til Norge og Toppserien, er det en svært erfaren spiller Rosenborg har sikret seg. Gruben-jenta står med 165 kamper og 84 scoringer for Toppserie-klubbene Røa, Trondheims-Ørn, Amazon Grimstad og Fløya.

Utland blir forøvrig ikke den eneste tidligere Fløya-spilleren i årets RBK-tropp. De hvite og sorte har også sikret seg Celine Nergård, som i 2019-sesongen ble toppscorer og kåret til beste spiller i 1. divisjon.

I tillegg har Rosenborg også sikret seg en spiller Lisa-Marie Karlseng Utland har spilt sammen med på landslaget; Kristine Minde.

Minde er en meget rutinert midtbanespiller som står med 107 a-landskamper. 27-åringen kommer til RBK fra tyske Wolfsburg, der hun har spilt siden 2018. Før hun gikk til tysk fotball, spilte Minde seks sesonger for Arna-Bjørnar i den norske Toppserien og deretter fire sesonger i Damallsvenskan, for Linköpings FC. 

At RBK henter hjem Lisa-Marie er noe som definitivt imponerer NRKs fotball-ekspert Aleksander Schau.

– En sånn "wow"-overgang. Det er power, sa Schau under radiosportens 4-4-2-sending på NRK i kveld.

Både Schau og kollega Thomas Aune mener det er gledelig for norsk fotball at Utland vender tilbake til Toppserien. Og de to mener at Rosenborg, etter å ha hentet Utland og Minde, nå er en tittelkandidat sammen med LSK og Vålerenga. 

----------

LES OGSÅ: