Niklas Bakksjø, Kim André Råde og Marcus Westvik erstattet kveldens trening med å gå for innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft. Foto: Roger Marthinsen

Livsviktig
samspill

Skrevet av Roger Marthinsen
14.03.2019 18:50 - OPPDATERT 15.03.2019 07:26

Rana FK droppet treninga for å hjelpe Polarsirkelen-russen med Kraftak mot kreft.

Polarsirkelen-russens Caroline Skogmo og hennes medhjelpere har i ettermiddag sendt ut 150-160 bøssebærere, som skal ut og gjøre en jobb for Krafttak mot kreft.

– Det er russ, Rana FK-spillere og en del frivillige som nå skal ut, sa en smilende Skogmo, da innsamlingskomitéen i ettermiddag delte ut bøsser og materiell på Moheia, til de som i kveld skal ut på innsamling.

(Saken fortsetter under bildet)

– Dette er en veldig viktig sak å være med på, sier Polarsirkelen-russ Aase-Marie Høvik (t.v.) som her får innsamlingsbøsse utdelt av innsamlingskomitéen Malene Almli. Foto: Roger Marthinsen

Rana FK droppet kveldens trening for å kunne spille på lag med russen og bidra i innsamlingsaksjonen.

– Det er veldig greit å kunne gjøre en innsats, sier Marcus Westvik, som sammen med Niklas Bakksjø og Kim André Kristiansen Råde skulle avgårde for å gå roder på Gruben, da de hadde fått utdelt bøsser og legitimasjon.

– Dette er en bra sak å støtte opp om, og da er det null problem å la ei trening utgå for å kunne bidra, sier Kim André Kristiansen Råde.

(Saken fortsetter under bildet)

Aulaen på Moheia var i ettermiddag fylt av russ, fotballspillere og frivillige som var klare til å gjøre et Kraftak mot kreft. Foto: Roger Marthinsen

De tre Rana FK-spillerne har også tidligere bidratt i innsamlinger til kreftsaken. Da de spilte for Mo IL samlet spillergruppa inn penger til barnekreftavdelinga på Helgelandssykehuset på Mo, to sesonger på rad. Det ble gjort ved at man opprettet en scoringsbonus der støttespillere betalte inn et beløp basert på antall scorede mål.

(Saken fortsetter under bildet)

Innsamlingssjef Caroline Skogmo og hennes kolleger i innsamlingskomitéen kunne sende ut rundt 160 bøssebærere. Foto: Roger Marthinsen

– Det er ikke utenkelig at vi kan gjøre det samme nå i Rana FK, sier Niklas Bakksjø, som selv har opplevd hvordan kreft kan ramme, og hvor viktig det er å ha et best mulig behandlingsapparat:

For noen år siden fikk broren hans Patrick Bakksjø kreft. Det fikk lillebor Bakksjø og lagkameraten i Mo IL til å mobolisere med både innsamlinger og markeringen "Fuck kreft" foran en seriekamp hjemme på Sagbakken. Etter flere runder med behandlinger er Patrick friskmeldt.

– Alle har vel familie eller bekjente som er eller har vært rammet av kreft. Så dette er en kjempeviktig sak og en fin ting å gjøre. Så nå får vi bare håpe at folk er rause når vi kommer og ringer på, for dette går til en god sak, sier Niklas Bakksjø. 

Russ 2019 har tatt opp arven etter tidligere russekull, og tatt ansvaret for innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft. Foto: Roger Marthinsen

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.