Rana FK deltar i markeringen mot netthets.

Logger av for å markere avsky mot hets, trakassering og rasisme

Skrevet av Roger Marthinsen
30.04.2021 20:16 - OPPDATERT 01.05.2021 07:01

Det engelske fotballforbundet oppfordret til boikott av sosiale medier, som et ledd i kampen mot hets, trakassering og rasisme på nett. Rana FK er blant dem som har tatt ballen.

– Sammen med engelske FA kommer vi til å gå i stillhet på våre SoMe-kontoer fra i dag klokken 15:55 til mandag klokken 23:59, meldte Rana fotballklubb på sin facebook-konto like før klokken tre i ettermiddag.

Initiativet kommer blant annet fra engelsk fotball, med det engelske fotballforbundet (FA) i spissen. 

(Saken fortetter under bildet)

Budskapet fra blant annet engelske FA.

– Socsiale medier-selskap må gjøre mer for å stoppe netthets. Derfor leder engelsk fotball denne helgen en boikott av sosiale medier, i et krav om endring. Vi slutter oss til ligaer, klubber og andre forbund og -organisasjoner på tvers av idretter, og boikotter våre egne Facebook-, Twitter- og Instagram-kontoer fra i dag, fredag klokken 15 (engelsk tid) til midnatt natt til tirsdag, melder det engelske fotyballforbundet på sin nettside.

Rana FK er altså blant de som har sluttet seg til.

– Sosiale medie-aktører må gjøre mer for å stoppe hets, trakassering og rasisme. Bli med på å logge av – sammen krever vi endring, melder Rana FK. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.