Morten Røberg, John Erik Andersen og Thomas Bustnes i AS Norsk Gjærverk. Foto: Privat

Lokale ølprodusenter merker bråstopp i restaurantene, men selger i butikkene som aldri før

Skrevet av Hedda Hiller
24.03.2020 11:54 - OPPDATERT 24.03.2020 13:43

– Folk er veldig gode på å støtte opp om lokalmat og lokaløl, og det merker vi spesielt i disse koronavirus-tider.

A/S Norsk Gjærverk og RAUS Bryggeri hadde oppstart omtrent samtidig i fjor og leverer håndlaget øl fra henholdsvis Mo i Rana og Nesna. 

Les også:
– Vi er veldig glade for den utrolig positive responsen vi har fått fra lokalmiljøet, butikker, spise- og utesteder. Det er viktig for oss å få det lokale ølet der man får kjøpt den beste maten. Nå håper vi bare det går bra med aktørene som har satset her på Helgeland, sier Kristian Sivertsen fra RAUS Bryggeri. 

Begge bryggeriene har fått spørsmål angående koronaviruset og hvordan det påvirker driften.

– Vi ser selvfølgelig at det dessverre er bråstopp i restaurant- og utelivsbransjen, men vi kan med glede melde at salget i butikkene går bra for begge bryggeriene. Folk er veldig gode på å støtte opp om lokalmat og lokaløl, og det merker vi spesielt i disse koronavirus-tider, sier Thomas Bustnes fra A/S Norsk Gjærverk.

Begge bryggeriene har måttet legge om planer for å tilpasse seg situasjonen.

– Vi har begge søkt om salgsbevilling for å starte ølutsalg, og ølet vårt er snart å finne i hyllene på Vinmonopolet, sier Kristian Sivertsen fra RAUS Bryggeri.

Kristian Sivertsen hos Raus bryggeri. Foto: Privat

Les mer om:

koronavirus
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.