HSB Cup på Ytteren stadion lørdag 8. juni 2019. Foto: Roger Marthinsen

Må vente et år med å sparke i gang den nye storturneringa

Skrevet av Roger Marthinsen
25.04.2020 16:02 - OPPDATERT 25.04.2020 16:34

Polarsirkelcupen, Kippermocupen og turneringer i Lycksele og Umeå er blant en drøss turneringer som er avlyst.

For noen uker siden ble det vedtatt et forbud mot idretts- og kulturarrangementer som ikke kan ivareta kravet om to meters avstand, eller grupper på maks fem mennesker, frem til 15. juni. I dag ble det klart at forbudet forlenges frem til 1. september for arrangementer med over 500 personer. Dette informerte kulturminister Abid Raja om i dag, lørdag.

Dette betyr at en rekke festivaler og idrettsarrangement blir avlyst. Celsastafetten har allerede bekreftet at man avlyser årets arrangement, som skulle gått av stabelen 6. juni. Samme helga, 5.-7. juni, skulle også en Polarsirkelcupen blitt arrangert. Dette er ei ny turnering der B&Y ILs HSB Cup og Selfors ULs SpareBank 1 Nord-Norge 3v3 cup er slått sammen. Bossmo & Ytteren ILs Rolf Åge Ramberg bekrefter overfor Rana No at arrangementet er avlyst.

– Det blir dessverre ikke i år. Vi forbereder oss til cup i 2021, sier Ramberg. 

Også Nord-Norges største fotballturnering, Kippermocupen i Mosjøen, er avlyst. Denne turneringa skulle arrangeres helga 19.–21. juni. Og både Norway cup, som skulle gjennomføres 26. juli-1. august, og Skandia cup som skulle arrangeres 20.-27. juni, er avlyst.

To andre turneringer som pleier å trekke mange lag fra Rana og Nord-Helgeland er Lappland Soccer Cup og Umeå Fotbollsfestival. Her bekrefter arrangørene Lycksele IF og Mariehem SK at 2020-utgavene av disse populære turneringene, er avlyst.

Lappland Soccer Cup skulle etter planen blitt arrangert 26.-28. juni, mens Umeå Fotbollsfestival skulle gjennomføres 23.-26. juli.

– Det er med stor sorg vi har tatt beslutningen. Men merk dere helgen 2.-4. juli 2021 – da håper vi igjen å kunne skape en stor fotballfest i Lycksele, skriver arrangøren av Lappland Soccer Cup på sin hjemmeside. 

– Det er med enorm sorg og skuffelse styret i Mariehem SK må informere at 2020-utgaven av Umeå Fotbollsfestival ikke kan gjennomføres. Den rådende pandemien gjør det umulig å samle tusenvis med spillere, ledere, dommere og tilskuere fra flere deler av Europa. Vi behøver imidlertid alle å hjelpe til med å redusere spredningen av smitte, og i dette livsviktige arbeidet skal også Umeå Fotbollsfestival gjøre sitt, skriver Mariehem SK på sin hjemmeside.

I tillegg til at disse turneringene må avlyses er det også avgjort at det denne sesongen ikke kommer til å bli gjennomført NM for J16/G16 og J19/G19. 

[annonse]
Bodø Cup, som også pleier å trekke svært mange lag fra Helgeland, skal etter planen arrangeres 28.-30. august. Her skal turneringsledelsen drøfte hva man nå skal gjøre med årets arrangement, i et møte rett etter helga. 

Torsdag skal regjeringen komme tilbake med informasjon om hvilke retningslinjer og rammer som skal gjelde for arrangement under 500 personer.

----------

LES MER:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.