Lisa-Marie Karlseng Utland scoret fem ganger i gårdagens cupkamp for Reading mot Crystal Palace. Foto: Reading FC Women

Mål, mål, mål, mål og enda et mål!

Skrevet av Roger Marthinsen
22.11.2019 07:05 - OPPDATERT 22.11.2019 14:14

Lisa-Marie Karlseng Utland sørget for målfest i cupen. Men hun har fakstisk scora enda flere enn fem mål i en kamp, tidligere.

Lisa-Marie Karlseng Utland (27) sto bokført med én scoring på tre kamper for sin nye klubb Reading, etter overgangen fra Rosengård tidligere i høst. Etter gårdagens cupkamp mot Crystal Palace økte hun scoringskvoten til seks.

For hele fem ganger scoret Utland i går kveld. Og allerede etter 24 minutter hadde Gruben-jenta sørget for ekte hattrick, med scoringer etter 8, 22 og 24 minutter. 

I det 40. minutt la Kristine Leine, landslagskollega med Lisa-Marie, på til 4-0 på Madejski Stadium. I andre omgang fortsatte Utland sitt scoringsshow, og la på til 5-0 og 6-0 helt på tampen av kampen.

Med seieren er det nå klart at Lisa-Marie Karlseng Utland og Reading tar seg videre fra gruppespillet i «Conti Cup», og er klar for utslagsrundene i cupen.

Med de fem scoringene markerte Lisa-Marie seg for alvor som en måljeger, også i engelske fotball. Da Utland forlot FC Rosengård i høst, var hun toppscorer i Damallsvenskan. For det norske landslaget har Utland scoret ni mål i løpet av de 16 kampene hun har spilt for Norge i løpet av 2019. Dette er det meste hun har scoret i løpet av et landslagsår, siden debuten mot Belgia i mai 2015. Totalt står Lisa-Marie Karlseng Utland med 19 scoringer på 51 A-landskamper. 

Fem scoringer i en og samme kamp er imidlertid ikke rekord for den tidligere Gruben IL-spilleren.

– I en cupkamp for Trondheims-Ørn scora jeg syv, forteller Lisa-Marie Karlseng Utland. 

-----

Les også:

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.