Det er et tresifret antall scoringer for Stålkam i 3. divisjon som har gitt Stian Celius en plass på Jørgen Tjærnås liste over legendariske målscorere i norsk breddefotball. Foto: Roger Marthinsen

Målkongen på legende-liste

Skrevet av Roger Marthinsen
27.04.2020 19:30

Breddefotball-ekspert har kåret breddefotballens mest legendariske storscorere.

Det er Jørgen Tjærnås, NordicBets breddefotballekspert, som har satt opp sin liste med 16 legendariske målscorere fra norsk 2. og 3. divisjon. 

– Jeg har forsøkt å plukke ut de 16 beste målscorerne. Spillere som er over eller tett på 1 mål i snitt pr kamp gjennom en årrekke. Spillere som garanterer mål både i 2. og 3.divisjon, og som du visste kom til å score i så godt som hver gang de var på banen, skriver Tjærnås, som nok er en av landets fremste eksperter på norsk breddefotball.

Og på lista; målkongen Stian Celius Steffensen. Spissen som står med 235 scoringer for Stålkameratene, og som også leverte foran mål for Mo IL. 

Ikke alle av Celius scoringer teller i denne vurderinga, ettersom Tjærnås kun har vurdert storscorere i 2. og 3. divisjon. Dermed er ikke Celius sine 10 scoringer for Rana FK og hans 3 scoringer for Rana FK 2 i 2019-sesongen, eller hans 33 scoringer for Stålkam i 2017-sesongen, med i "regnestykket. Dette var snemlig esonger målmaskinen tilbragte i 4. divisjon. På samme måte som at hans eventuelle scoringer for Bossmo & Ytteren i 5. divisjon – dersom det blir noen forballsesong i år – ikke kommer til å telle i akkurat denne sammenhengen. Men kjenner vi Celius rett så tenker han nok at mål er mål, uansett.

– Her snakker vi en stabil storscorer, skriver Tjærnås i sin vurdering, der han oppsummererer Celius scorings-cv forrige t-år med 7 sesonger og 150 scoringer i 3. divisjon. 

I tillegg til Celius finner vi følgende nordlendinger på Tjærnas liste over legendariske målscorere i norsk breddefotball:

Ivar Unhjem (Meløy, Tiller, IK Junkeren): Står med 102 mål på 106 kamper på de fem siste sesongene, for IK Junkeren i 3. divisjon.

Jonas Simonsen (Bardufoss, Senja, Harstad, Finnsnes, Mjølner, Fløya):Har 126 mål på de sju siste sesongene, hvorav halve tiden er spilt i 2. divisjon for Finnsnes. 50 av de 126 målene ble scoret i 2. divisjon.

----------

[annonse]
LES MER:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.