Mads Fagerli Halsøy spilte i fjor 4. divisjonsfotball for Åga IL. I ved ble han matchvinner for Norge U17, da landslaget for første gang slo Russland. Foto: Roger Marthinsen

Mads senket Russland

Skrevet av Roger Marthinsen
18.11.2019 20:06

Mads Fagerli Halsøy ble matchvinner med sitt første landslagsmål.

Etter uavgjort mot Tsjekkia og England, avsluttet Norges U17-landslag Pinatar-turnering i Spania med å slå Russland 1-0, nå i kveld. Og matchvinner for Norge ble Mads Fargerli Halsøy fra Mo i Rana.

Den tidligere Åga IL-spilleren, som nå er proff i Bodø/Glimt, spilte i dag fra start for Norge. Den tilliten takket han for med å score kampens eneste mål, et kvarter ut i kampen. Og med det sikret han Norges første seier over Russland på U17-nivå, på seks forsøk.

Lagene hadde før kveldens kamp møttes fem ganger, siden 1996. Russland har vunnet to av de tidligere oppgjørene, mens tre har endt uavgjort. Og i kveld vant altså Norge, for første gang. 

For Mads Fagerli Halsøy, som ble byttet ut ved halvtid, var dette den syvende U17-landskampen, siden debuten mot Ungarn 26. mars i år. Kveldens scoring var hans første landslagsmål – som altså ble den kampvinnende scoringen mot Russland. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.