Bjørnar Olaisen gir i dette åpne brevet sine råd til Helgelandssykehusets Hulda Gunnlaugsdottir og Helse Nords Cecilie Daae.

"Maktkamp for åpen scene"

Skrevet av Gustav Arne Nyborg
15.10.2020 17:03

--------------------

Dette er et innlegg skrevet av en ekstern skribent. Innhold i debatt-, meninsginnlegg og kronikker gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger.     

--------------------

Tarmkreftkirurgi-saken: Et skuespill om maktkamp for åpen scene

Vi har i dagens styremøte i Helse Nord om flytting av all tarmkreftkirurgi i HSYK til sykehuset i Bodø, vært vitne til et "skuespill" om maktkamp. Med HSYK-direktør Gunnlaugsdottir og Helse Nord-direktør Daae i hovedrollene. Et skuespill drevet fram av beskyldninger, mistenkeliggjøring, varsler, intriger, bakvaskelser og  personforfølgelse fra geriljapregede aktører i og rundt sykehuset i Sandnessjøen. En maktkamp som i klassisk litteratur ender med at noen blir drept. I moderne tid endre det som oftest med at den forfulgte må ta sin hatt og gå fra sin stilling.

Det er her snakk om et skuespill som nå har forflyttet seg fra de lukkede rom i Helse Nord, til den offentlige scene. Skuespillet er ikke blitt noe bedre av den grunn.

Shakespeare kunne ikke skrevet bedre skuespill om en maktkamp på et sykehus enn det vi ser utfolde seg nå. Han ble født langt for tidlig til  å oppleve sykehusaksjonistene i og rundt sykehuset i Sandnessjøen. 

Er det offentlige "skuespillet" vi nå ser en bekreftelse på at det er bare virkeligheten som overgår fantasien?

----------

LES OGSÅ:

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.