EGEN STIL: Materialet til Zetterberg vil bestå av gamle klassikere innenfor jazz-genren, men hun har også dratt inn sanger fra pop og rock som hun har jazzifisert og bearbeidet til sin stil og sin vokal. Foto: Presse Foto: Presse/ Kulturhuset Mo

Malin på egne ben

Skrevet av Redaksjonen
17.09.2019 10:00 - OPPDATERT 17.09.2019 11:53

– Det jeg tenker om 5. oktober er at jeg gleder meg veldig, sier Malin Anna Zetterberg.

For 5. oktober er dagen det skjer. Da skal Malin Anna Zetterberg på scena som artisten Malin. Det skriver Kulturhuset Mo i en pressemelding. 

På scener har hun stått flere ganger, som sanger og danser, sammen med Syver
Olstad i Duo, som korist i Marstokks Mafia og Freak, for å nevne noe. Men først nå er hun der at hun føler seg moden nok for en egen full-lengders konsert, med egenregi på alt som skal skje. Det har tatt noen år å mote seg opp, forklarer Zetterberg.

– Men nå er jeg klar. Jeg er ikke redd for noe, annet enn å synge skikkelig surt da. Jeg
tenker ikke for mye på andres forventninger som før, men jeg er selvsagt opptatt av å
levere et godt produkt. Dette gir meg mye og jeg håper det vil gi andre mye også. Jeg
håper mange venner og kjente slutter opp, hun. 

Musikk med ryggrad

Når hun entrer byscena i Kulturhuset Mo består materialet av gamle klassikere innenfor jazz-genren, men hun har også dratt inn sanger fra pop og rock som hun har jazzifisert og bearbeidet til sin stil og sin vokal. Hun har gitt seg i kast med størrelser som Ella Fitzgerald, Billy Holiday, Susanne Sundfør, Radiohead og Ghost Dog.

– Jeg har ikke en stemme som passer til alt, men den passer den stilen jeg har valgt og jeg har satt mitt preg på låtene. Jeg har forsøkt å gjøre det litt annerledes. Musikken har ryggrad, vil jeg si, og jeg har med meg meget dyktige musikere. De gjør meg stødigere, sier Zetterberg.

Bandet vil bestå av Bjørn Ronny Hansen på bass, Lars Kristian Sjøvold på perkusjon, Kato Osmo på gitar, Lars Erik Drevvatne på piano og Syver Olstad på trekkspill.

– De er håndplukket, og de er veldig raus som stiller med meg på dette. Det blir en
konsert som sprer glede. Jeg er også opptatt av å formidle godt det jeg synger. Det blir
allsidig og variert, selv om det er mye jazz. Det er ikke en konsert i én toneart, og det er utfordrende for min del. Med så gode musikere så MÅ jeg virkelig prestere, være
skjerpet, for de spiller altså så bra. Jeg hadde ikke forventet at bandet og jeg skulle ha så rask progresjon. Øvingene går fint. Drevvatnet har gjort et veldig bra grunnarbeid med å legge tonene på rett plass, mens jeg står for arrangementene, sier hun. 

Foto: Presse

Konsertlokale med særpreg

 Zetterberg er glad for at hennes første egne konsert blir i Kulturhuset Mo.

[annonse]
– Vi har manglet og savnet ei slik scene i sentrum. Kulturhuset Mo er et konsert-lokale
med et stort særpreg og det er fint mange lokale nå slipper til og får vise seg frem der.
Scena er i fokus, det er ikke for stort eller for lite, og det bærer alle typer konserter av
alle slags formater, sier hun og fortsetter. 

–  Hver og en låt betyr noe for meg. Jeg tror dette blir veldig riktig sted for meg å prøve ut en slik konsert. Jeg gruer meg litt til én låt, for den vet jeg mange har mange i Mo har et nært og sterkt forhold til. Ellers har alle sangene vært med meg en gang i livet, i en eller annen sinnstilstand. Jeg begynte å høre på og synge jazz da jeg var 15, så det er sanger her jeg hørte på som 15-åring og sanger jeg hører på i dag, sier Zetterberg. 

Konserten mener hun vil appellere til både unge og voksne.

– Er du glad i musikk så er du glad i dette. Bare musikerne er verdt turen, de spiller rått og jævlig bra. Om ikke jeg er et trekkplaster, så er absolutt de det, ler Zetterberg og legger til:

– Aldri før har jeg opplevd at noen har hatt så stor tillit til meg, på egne ben, at de har
gjort plass til meg på en konsertscene en lørdagskveld i ett rimelig nyoppstartet
kulturhus. Tusen hjertelig takk Maiken og de andre på Kulturhuset Mo for tilliten, og
takk for at dere tror på meg!

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.