"Mange eldre vannkraftverk i Nordland trenger sårt ei opprustning, og dette vil resultere i mer strøm enn det vindkraftverk kan tilby"

Skrevet av Hedda Hiller
05.08.2019 10:33 - OPPDATERT 05.08.2019 13:05

Nordland NKP sier nei til vindkraft.

Mange eldre vannkraftverk i Nordland trenger sårt ei opprustning, og dette vil resultere i mer strøm enn det vindkraftverk kan tilby, og med mye mindre inngrep i naturen. Denne løsningen er altså billigere i lengden og vil gi ei mer stabil levering av strøm. Vi i Nordland NKP ser at vindindustrien har store negative konsekvenser for natur, dyreliv og folkehelse, derfor er vi imot utbygginga av vindkraftverk som rir som ei mare igjennom Nordland. 

NKP vil støtte alle miljøkrav rettet mot monopolenes og storkapitalens rovdrift og forsøpling. Men en bevisstgjøring, som ikke er billig moralisme, av forbrukernes sløsing og forurensing er på sin plass. Kampen for sosialisme er en forutsetning for kampen for miljøet og ressursene. Alle miljøtiltak under kapitalismen innebærer økt forbruk: dette står i motsetning til både miljøet og arbeiderklassens interesser. Vi i NKP jobber for et Rødt Skifte. 

Per Normann 3.Kandidat for Nordland NKP
Lena Adams, Leder i Nordland NKP

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.