"Mange på Helgeland betakker seg for konfekten FrP og regjeringa byr oss"

Et spørsmål om vilje

Stortingsrepresentant Hanne Dyveke Søttar (FrP) avlegger meg en visitt, på bakgrunn av mitt innlegg om utdanningskonferansen på Nesna 27.8. Dette var en konferanse som jeg kan bekrefte at både undertegnede og Søttar var tilstede på.

La oss begynne med å slå fast det Søttar og jeg tilsynelatende er enige om: Styrets vedtak om nedleggelse av studiestedene i Sandnessjøen og på Nesna er begredelig. Men det er også omtrent det eneste vi er enige om.

Søttar har gjentatte ganger proklamert at til tross for at hun er så stor motstander av nedleggelsen, så ønsker hun ikke å stemme for SVs punkt 1 i representantforslaget. Et forslag som ber regjeringen om å stoppe den foreslåtte endringen av studiestedsstruktur ved Nord universitet. 

Det er altså ved essensen av SVs forslag, at FrPs representant fra Helgeland, og Nordland, ikke klarer å være med. Og begrunnelsen? At et stortingsvedtak ikke kan endres.

Denne valgkampen har vært en av de mer eiendommelige i nyere tid, noe alle som har fulgt med på politikk en stund kan skrive under på. Alle fire regjeringspartiene har ligget i tilnærmet full krig med hverandre. Bakgrunnen er vedtak fattet i Stortinget, som FrP har krevd omgjort fordi man plutselig har sett at meningsmålingene synker.

Etter full krangel for åpen scene i ukesvis om alt fra bompenger til miljø, så endte det med et forlik, der man endret på Stortingets tidligere vedtak. Det kunne altså FrP endre.

Mitt avsluttende poeng i forrige innlegg, var at en valgkamp er en fin måte for en befolkning før valget, å finne ut hva et parti tenker å gjøre etter valget. SV har vært krystallklare på hva vi ønsker å gjøre etter valget, og har gjort det til kjenne slik at den delen av befolkninga som er enige med oss kan velge å gi oss sin støtte.

Søttar har ingenlunde gitt uttrykk for hva hun ønsker å gjøre etter valget, og selv om Gode Ønsker er en god konfekt, så tror jeg mange på Helgeland betakker seg for den konfekten FrP og regjeringa byr oss.

Det eneste FrP til nå har avklart, er at man gjerne endrer stortingsvedtak om bompenger, men ikke vil gjøre det om nedlegging av et helt lokalsamfunn. Jeg oppfordrer hele Helgeland til å ta dette til etterretning.

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.