Tobias Høssung ble gratulert av fra venstre seksjonsleder Torild Nilsen, utdanningssjef Nina Ellingsen Høiskar og konsulent på utdanningsavdelingen Hilde S. Nilsen. Foto: Trond-Erlend Willassen

– Gir et godt kunnskapsgrunnlag for å gjøre læretiden enda bedre

Skrevet av Redaksjonen
21.12.2018 19:30

Med en svarprosent på nesten 70 i årets lærlingeundersøkelse, er Nordland tredje beste fylke i landet når det gjelder respons.

- Vi er veldig fornøyd med å få svar fra så mange av våre lærlinger. Av 1461 utsendte skjema, fikk vi hele 1011 svar. Dette vil gi oss et godt kunnskapsgrunnlag for å gjøre læretiden enda bedre for lærlinger og lærebedrifter, sier utdanningssjef Nina Ellingsen Høiskar.

- Dette er en betydelig økning fra fjorårets undersøkelse som hadde en svarprosent på ca. 40 %, og vi setter stor pris på at ungdommene har tatt seg tid til å besvare undersøkelsen.

Lærlingeundersøkelsen gjennomføres hvert år, og er en «temperaturmåler» på hvordan lærlinger har det ute i bedriftene. I undersøkelsen skal elevene svare på en rekke spørsmål om hvordan de oppfatter sitt læringsmiljø ute i bedriftene, og omfatter spørsmål om blant annet læreplaner, HMS, miljø, utstyr, oppfølging og mobbing.

Hovedinntrykket fra undersøkelsen i 2017 er at lærlingene i Nordland er like fornøyd med lærlingetiden sin som lærlinger i andre deler av landet. Nå gjenstår det å se resultatene for årets undersøkelse.

I år hadde utdanningsavdelingen en ekstra motivasjon for lærlingene til å svare på undersøkelsen: Blant alle de som sendte svar skulle det nemlig trekkes en vinner som får en splitter ny mobiltelefon.

Det var Tobias Høssung fra Fauske som ble den heldige vinneren. Han er andreårslærling i anleggsmaskinførerfaget hos PK Strøm. Tobias er selvsagt kjempeglad for å ha vunnet telefonen, og tror at lærlingeundersøkelsen har mye for seg.

- Gjennom den får lærlingene gitt uttrykk for hvordan vi har i det i læretida; både ros og ris. Det er nyttig for de ungdommene som kommer etter oss, sier han.

Tobias vurderer å ta påbygging etter yrkeskompetanse, etter at læretida er over. Den store interessen i livet hans er ellers musikk, eller nærmere bestemt å traktere trommer. Han spiller i flere band.

- Uansett hva framtiden vil bringe er et fagbrev som anleggsmaskinfører lett å bære, og vi gratulerer Tobias med premien, avslutter Nina Ellingsen Høiskar.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.