Foto: Helgelandssykehuset

Mann i 40-årene omkom i båtulykke i Rødøyfjorden

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
06.06.2021 13:49 - OPPDATERT 06.06.2021 17:03

Politiet etterforsker den tragiske ulykken natt til søndag.

I etterkant av båtulykken i Rødøyfjorden i Nordland ble en hardt skadd person fraktet til UNN Tromsø. Vedkommende, en mann i 40-årene, ble i formiddag erklært død av lege på sykehuset. Pårørende til den omkomne er varslet, melder politiet i Nordland i en pressemelding. 

Politiet fortsetter etterforskning av saken og har tatt hånd om båten som ble brukt. Det blir begjært obduksjon av den omkomne for å fastslå dødsårsaken, opplyser politiet.

Det var natt til søndag 6.6.21 kl 0106 at nødetatene og HRS fikk melding om at en person hadde ramlet i havet fra en båt i Rødøyfjorden i Nordland. To andre personer hadde hoppet etter for å hjelpe vedkommende. To av personene er uskadet. En person, en mann i 40-årene ble alvorlig skadet og sendt til UNN Tromsø.

– Det er per nå usikkert hvor lenge de tre personene har vært i havet. Det gikk ca 4 minutter fra nødetatene fikk melding til alle tre var oppe av havet. Andre båter kom til for å hjelpe, ambulansebåt ble også sendt til stedet, sier operasjonsleder Lars Halvorsen ved politiet i Nordland.

Ifølge NRK kan ikke politiet si hvilken type båt de tre var ombord i, men det er på det rene at det var en fritidsbåt. 

– Det blir gjennomført avhør av de involverte og vitner på stedet. Så skal vi etterhvert få tak i denne båten som ble brukt og få gjort tekniske undersøkelser. Etterforskninga pågår for å kartlegge hendelsen, sier Halvorsen til NRK.

****

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.