Illustrasjonsfoto: Roger Marthinsen

Mann meldt savnet – ikke mulig å gjennomføre søk i vatnet i natt

Skrevet av Roger Marthinsen
15.05.2019 21:23 - OPPDATERT 16.05.2019 11:02

Det blir ikke gjennomført søk i Smibelgvatn i natt, etter en mann som er meldt savnet. Man antar at mannen og en hjullaster har havnet i vannet.

En hjullaster med fører skal ha falt ut i Smibelgvatnet i Rødøy kommune. Nå i kveld bekreftes det at en mann som arbeidet på stedet, er meldt savnet.

Tidligere i kveld ble redningsdykkere sendt med helikopter til området, for å starte søk i vannet. Dette redningsarbeidet ble imidlertid innstilt, da det ikke anses som forsvarlig å dykke i vannet.

– Det er grumsete i vannet, og vannet er islagt. Det er derfor ikke forsvarlig å utføre dykking i kveld og natt, sier operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Odd Ivar Pettersen.

– Det er politi på stedet og foretas nå etterforskning på land. Videre så legges det en plan for å kunne foreta søk i vannet. Dette vil imidlertid ikke skje i natt, sier Pettersen.

Operasjonslederen bekrefter videre at politiets teori nå er at en mann og en hjullaster har havnet i fjellvannet, som ligger 508 meter over havet, noen kilometer sør for Øresvik. 

– Arbeidsteorien er i øyeblikket at en mann som er meldt savnet i området, har havnet i vannet. Vedkommende som er savnet arbeidet på stedet i forbindelse med pågående anleggsarbeid, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen. 

Et SeaKing redningshelikopter fra Bodø og et ambulansehelikopter fra Brønnøysund ble tidligere i kveld sendt til stedet, med redningsdykkere. Disse har altså inntil videre ikke kunnet gå ut i vannet for å starte søk.

Det var en person på stedet som tidligere i kveld varslet om at spor fra en hjullaster går rett ut i fjellvatnet, som ligger i et forholdsvis bratt fjellområde uten veiforbindelse. 

Smibelgvatn ligger 508 meter over havet, helt sør i Rødøy kommune, noen kilometer sør for Øresvik.

[annonse]
Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med pågående anleggsarbeid, i forbindelse med Helgeland Kraft og Salten Kraftsamband-utbyggingen av Smibelg og Storåvatn kraftverk. Politiet bekrefter i kveld at personen som er meldt savnet jobbet på dette anlegget.  

Smibelgvatn ligger 508 meter over havet, like ved kommunegrensa mellom Rødøy og Lurøy. Kart: Google Maps

Kart: Kartverket

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.