Maria Arntsen er en av 1100 soldater som denne uken er på øvelse Helgeland. Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret Foto: Per-Inge Johnsen

Maria (30): – Jeg lærte masse om meg selv

Denne uka pågår «Øvelse Helgeland» og mer enn 1100 soldater fra Heimevernet i Nordland er inne på øvelse.

En stor del av soldatene som er på trening denne uka møtte på Drevjamoen. Noe av de første de gjorde der var å hente ut nytt utstyr.

Maria Arntsen (30) fra Bodø har vært i Heimevernet i to år, og har i tillegg til førstegangstjenesten jobbet som grenader i militærpoliti (MP). Tirsdag var hun var blant dem som byttet ut gammelt utstyr med nytt.

– Nå har vi fått ei ny vernemaske som vi skal teste senere i dag og det blir jo spennende, sier Arntsen.

Vesken den nye vernemasken bæres i har også fargene og mønsteret som kommer på den nye uniformen som soldatene vil få om noen år.

– Jeg er mest glad i den kamofargen vi har i dag, innrømmer Arntsen.

Hun er sykepleier, og studerer for tida for å bli intensivsykepleier. I Heimevernet har hun en annen rolle, for her er hun militærpoliti. Det er likevel mye kunnskap og erfaringer som kan overføres fra det militære til det sivile livet – og omvendt.

– Jeg har jo vært på det første lagførerkurset, og det kan jeg anbefale på det varmeste og jeg gleder meg til neste kurs jeg skal på, sier Maria Arntsen.

Kurs og ledererfaring er nemlig noe som mange får bruk for både når de er i grønt og i det daglige arbeidslivet.

 – På lagførerkurset lærte jeg masse om meg selv, som for eksempel å stole på meg selv og på det jeg kan, fortsetter hun.

[annonse]
Maria Arntsen forteller at det har vært en del utskiftninger i MP-troppen i det siste, og at hun gleder seg til å bli kjent med de nye folkene hun skal jobbe sammen med i denne øvelsen.

– Det er en forutsetning for at vi skal få dette til så bra som mulig, sier Arntsen som håper årets trening blir en blanding av grønn og blå tjeneste.

Grønn tjeneste innebærer militære ferdigheter, mens blå tjeneste i denne sammenhengen handler om å trene på rollen som militærpoliti med alt det innebærer.

«Øvelse Helgeland» avsluttes fredag.

––––––––––––