Maria Saltirova Rausanaksel (t.v.) er invitert til Stortinget i forbindelse med den internasjonale migrasjonsdagen. Her sammen med partifelle Hilde Rønningsen.

Maria invitert til Stortinget

Skrevet av Redaksjonen
05.04.2019 17:00 - OPPDATERT 05.04.2019 17:11

I forbindelse med Stortingets markering av den internasjonale migrasjonsdagen er kommunestyrerepresentant Maria Saltirova Rausandaksel fra Rana og Bulgaria invitert.

I forbindelse med Stortingets markering av den internasjonale migrasjonsdagen er kommunestyrerepresentant Maria Saltirova Rausandaksel (SV) fra Rana og Bulgaria invitert til å delta. Dagen markeres på Stortinget og er et samarbeid mellom Stortinget og KS. 

Migrasjonsdagen er en av FNs internasjonale dager og blir markert mandag 8. april i Norge. 

Målet er å etablere en møteplass der lokalt folkevalgte deler erfaringer, både med hverandre og med stortingsrepresentanter, står det på Stortingets nettsider.

– Ifølge FN er nær 1 av 8 personer i verden migranter, forteller Rausandaksel.

Et velfungerende demokrati kommer ikke av seg selv, det er det mange av migranter til Norge som smertelig har fått erfart i sitt opprinnelsesland. Jeg er derfor både takknemlig og ydmyk over muligheten og den tilliten det er å bli nominert og valgt av folket, sier Maria Saltirova Rausandaksel, som står på 2.plass på Rana Sosialistisk Venstrepartis liste til kommunevalget til høsten.

– Reell deltagelse av alle grupper, både lokalt og sentralt er viktig for demokratiet. I mange land er det ikke velfungerende demokrati, og folkegrupper holdes fra representasjon basert på etnisitet, religion eller legning, fortsetter Rausandaksel.

–  Jeg kommer nok også til å benytte anledningen til å ta meg en prat med SVs stortingsrepresentanter og hilse fra Rana.

I invitasjonen står det:

Bakgrunnen for arrangementene er at presidenten i Europarådets parlamentarikerforsamling i 2015 oppfordret alle medlemslands parlamenter til å markere «Migration Day». For fjerde gang følger altså Stortinget og KS sammen opp denne oppfordringen. 

Stortinget og KS ønsker fortsatt å skape en møteplass der dere får dele erfaringer med hverandre og med relevante stortingsrepresentanter. Som folkevalgte har vi alle et særskilt ansvar for å legge til rette for integrering og for å bidra til å øke forståelsen for betydningen av innvandreres deltakelse i det norske demokratiet. Dette er et viktig perspektiv å ta med seg inn i den kommende valgkampen.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.