Maria Bolin Kranes 9. plass under Hovedlandsrennet på Oppdal har medvirket til at hun nå får gå Young Star-finalen i Holmenkollen.

Maria skal gå Holmenkollen slik verdenscup-stjernene gjør det

Skrevet av Roger Marthinsen
10.03.2019 21:46

Bossmo & Ytteren ILs Maria Bolin Krane er en av fire nordnorske utøvere som er tatt ut til Young Star-finalen.

Maria Bolin Krane fra Bossmo & Ytteren IL er tatt ut til å gå Young Star-finalen i skiskyting i Holmenkollen torsdag 21. mars. 

Krane, som tidligere i vinter har oppnådd gode resultater under spesielt Hovedlandsrennet, er en av i alt fire utøvere fra Nord-Norge og totalt 60 løpere i alderen 15-16 år fra hele Norge, som er tatt ut. Løperne blir plukket ut gjennom flere uttaksrenn i sesongen.

Young Star, som første gang ble arrangert i Holmenkollen i 2005, er et renn for årsklassene 15 og 16 år, som arrangeres i forbindelse med World Cup-avslutningen i Holmenkollen. Her får de unge utøverne gå i de samme løypene og med de samme løypemannskapene og rammene som superstjernene.  

Konkurransen gjennomføres som fellesstart, rett etter damenes verdenscup-sprint. Løpet vil bli gjennomført som et ”World Cup-renn”, med de samme regler for opptreden av løpere og ledere som for verdenscup-utøverne. I tillegg vil NRK være i arbeid under fellesstarten, og rennet vil bli vist i opptak i etterkant. 

I fjor deltok Bossmo & Ytteren ILs Hanne Kråkstad Johansen og Birk Fjellheim i Young Star-finalen i Holmenkollen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.