På lørdag hadde Motvind Utskarpen en markering i bygda. Foto: Trond Danielsen.

Markerte vindmøllemotstand

Skrevet av Line M. Fagermo
21.02.2021 20:20 - OPPDATERT 21.02.2021 20:25

– Alle kan ikke være Greta Thunberg, men alle kan tenke på fremtiden, sier Trond Danielsen.

På lørdag hadde Motvind Utskarpen en markering i bygda.

– Der viste vi dimensjonene på de planlagte vindturbinene. Og fortalte litt om skadevirkningene for natur og miljø. Samt hva vi mener er motivet for å bygge kraftverket, som slettes ikke har med miljøvern å gjøre. Ikke fantastisk oppmøte, men et jevnt sig av folk. Og tilhengere av kraftverket glimret med sitt fravær. Noe som er synd, fordi det er faktisk slik man vinner respekt for andre synspunkter, sier Trond Danielsen. 

(Saken fortsetter under bildet)

Dette er en modell av de planlagte vindturbinene i skala 1:100. Foto: Trond Danielsen.

– Men en ting syntes jeg var litt rart. Og det var fravær av de unge. Man skulle tro, at miljøengasjementet var større i nettopp den gruppe som skal leve med konsekvensene av nåtidens styrende generasjon. Alle kan ikke være Greta Thunberg, men alle kan tenke på fremtiden. Så jeg utfordrer de unge til å engasjere seg mer.

Motvind Utskarpen her representert med Roger Jørgensen, Liv Beate Høgset og Monica Strand. Beholderen inneholdt kakao, ikke Molotov cocktail, påpeker Trond Danielsen.

....

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.