Marstokk gir ut sitt tredje soloalbum

Skrevet av Hedda Hiller
01.03.2019 06:30 - OPPDATERT 01.03.2019 09:02

Samlingen er komponert, innspilt og produsert av Frank Marstokk i eget studio, både fra tiden på Hemnesberget og siden under de siste tre års opphold på Skrova Fyr i Lofoten.

Trommeslageren og produsenten fra Freak, Frank Marstokk, gir ut sitt tredje soloalbum. Det er dermed klart for en ny samling låter fra Marstokk i hans serie «Marstokk’s Mafia Recordings».

Hemnesværingen som gjorde københavner av seg i mange år, er nå etablert øyværing, som fyrvokter og restaurantør sammen med sin gode venn Reidar Falck Sørensen på Skrova Fyr i Lofoten.

Albumet «Marstokk’s Mafia Recordings, Vol. 3» inneholder tjue komposisjoner, med både engelske og norske tekster med et spenn fra rock til electronica, blues og alternativ country. Samlingen er komponert, innspilt og produsert av Marstokk i eget studio, både fra tiden på Hemnesberget og siden under de siste tre års opphold i Lofoten.

Frank Marstokk har bak seg et langt virke som musiker og produsent i både Danmark og Norge. Blant annet har han vært produsent for rockerne D-A-D (Disneyland After Dark) i over 30 år, gjort flere album med Henning Kvitnes’ Little Eden og har også hatt et engasjement for Poul Krebs. Han er også verdenskjent med sitt bidrag som trommeslager på et av popmusikkens store hits, med mer enn 20 millioner solgte singler av låten «Sunshine Reggae» med duoen Laid Back.

– Det nye albumet er en musikalsk reise jeg vil dele med publikum, såvel som en personlig reise som beskriver mange sider av meg både poetisk og musikalsk, sier Frank Marstokk selv om nyutgivelsen. 

Marstokk spiller alle instrumentene selv med unntak av litt hjelp hist og her fra musikervenner. Gitaristen Knut Reiersrud er med på et enkelt spor, men også lokale krefter bidrar på en låt, Stig Frammarsvik på munnspill og Sigurd Tverrå på gitar. Svenske Gabriella Rhedin synger kor på to låter og fyrkompis Sørensen leser dikt.

– «Marstokk’s Mafia Recordings, Vol. 3» kan for noen virke lang, sier Marstokk, men forklarer dette med at han synes dagens musikkopplevelser er altfor flyktige og overfladiske. Han vil ha oss til å dykke med i musikken og la den begeistre oss i den tid den leverer, utfordrer og forfører.

– Det krever noen ganger en slags overgivelse, sier Frank Marstokk.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.