Marte Nedregård Thomassen er årets mottaker av Drømmestipendet i Rana. Foto: Privat

Marte Nedregård Thomassen får Drømmestipendet

Skrevet av Hedda Hiller
29.05.2019 11:33 - OPPDATERT 29.05.2019 17:02

Marte Nedregård Thomassen fra Rana får Drømmestipendet på 15.000 kroner for sitt talent innen visuell kunst.

Det er 16. gang at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om å dele ut stipend til talentfulle ungdom i 100 kommuner over hele landet.

Alle norske kommuner kan nominere personer innen dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. Det er leder ved Rana kulturskole i et samarbeid med en intern jury som beslutter hvem som skal være kommunens kandidater til Drømmestipendet.

Stipendmottakerne er barn og ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjon og stipend er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

En bredt sammensatt jury velger ut de 100 heldige stipendmottakerne hvert år, og denne gangen falt valget på Marte Nedregård Thomassen fra Rana.  Hun har utmerket seg stort innen faget visuell kunst. Det er fjerde året på rad at våre elever fra visuell kunst får Drømmestipendet. Yvonne Rosten er deres motivator og lærer.

I år er det fire mottakere av Drømmestipendet i Nordland fylke. Én av disse er altså fra Rana kulturskole og blir den 13. vinneren av Drømmestipendet siden 2008. 

Tidligere vinnere fra Rana er:

·         Olaf Andreas Strand og Even Andre Jonassen, 2018

·         Amalie Larsen, 2017

·         Ragnhild Bendikte Myrbakk og Pia Langvann, 2016

[annonse]
·         Trio Tre, v/ Elise Fossland, Rebekka Fjellheim og Tiril Brandt Nilsen, 2014

·         Sjasmin Reitehaug, 2013

·         Agnes Maria Myrbakk, 2012

·         Stine Frydenlund, 2011

·         Tanja Kvitnes, 2008

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.