Statsminister i Sverige Magdalena Andersson under dagens pressekonferanse om koronasituasjonen i Sverige. Foto: Marko Säävälä / TT / NTB

Massiv smitte-økning i Västerbotten – Sverige strammer inn

Bare i løpet av helgen er det registrert over tusen nye smittetilfeller bare i fylket rett på den andre siden av grensa. Den svenske regjeringen innfører nå en rekke nye tiltak.

Korona-smitten fortsetter å stige kraftig i Västerbotten. I løpet av helgen er det bekreftet hele 1.143 nye covid-19-tilfeller. I øyeblikket er 16 personer innlagt på sykehus, hvorav fire er innlagt på intensivavdeling. Én person med covid-19 har i løpet av helgen mistet livet.

Dette melder Västerbottens-Kuriren (VK).

Totalt har 31.617 blitt smittet med covid-19 i Västerbotten, siden pandemiens utbrudd. 204 personer er døde. Til sammenligning er det i Nordland 8.410 personer som er bekreftet smittet og 41 personer er døde, i forbindelse med korona-pandemien.

I likhet med i Norge så øker smitten også i Sverige, og atatsminister Magdalena Andersson orienterte i dag om nye restriksjoner som innføres fra fredag 14. januar. Landet opplever en rekordstor smittespredning, og samtidig er det høye nivåer på andre luftveissykdommer, som influensa og RS-virus. Det setter helsevesenet under press. Den svenske regjeringen har dermed innført og forsterket en rekke smitteverntiltak. Et av de viktigste grepene er å pålegge alle som kan, å jobbe hjemmefra.

– Det handler om respekt for alle som ikke kan gjøre det, alle som må ta kollektivtrafikk. Vi må minske trengselen, sa Andersson under dagens pressekonferanse.

Her er noen av tiltakene som innføres i Sverige fra og med kommende fredag:

•  Alla som kan jobbe fra hjemmefra, skal gjøre det

• Serveringssteder skal stenge senest klokken 23.00. Det innføres en begrensning på maks 8 personer per følge

• Voksne skal begrense antall nærkontakter innendørs

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
• Maks 50 personer på offentlige arrangement, dersom man ikke har vaksinesertifikat. Det innføres ulike regler for avstand på arrangement der man har vaksinebevis. Maks 500 deltakere på offentlige arrangement og tilstelninger

• Plikt til å vise vaksinesertifikat på messer, dersom antallet deltakere overstiger 50 personer

• Antallet personer på privata sammenkomster reduseres fra 50 til 20 sittende personer.

Disse tiltakene forlenges:

• Cuper og arrangement innendørs anbefales avlyst/utsatt

• Smittetiltak som "smittevegger" skal være på plass på langveis-kollektivtransport og reisende skal benytte munnbind på kollektivtransport der mange reiser. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.