Foto: Presse

"Meget gledelig at Rana nå ser verdien av ett hovedsykehus sør for Korgfjellet!"

Skrevet av Bjørn Larsen, FRP
03.12.2019 18:00 - OPPDATERT 03.12.2019 20:15

DEBATT: – Jeg vil berømme representantene for å ha kommet til en erkjennelse av at tyngdepunktet i framtidige helsetjenester i regionen må ligge sør for Korgfjellet, skriver Bjørn Larsen i Vefsn FrP.

For få dager siden av var det helt utenkelig for ordfører Geir Waage og resten av det politiske miljøet i Rana, å se for seg noe annet en ett hovedsykehus på Helgeland i nettopp Rana. I den historiske avgjørelsen i Fylkestinget tirsdag stemte representantene fra Rana for Fylkesrådets innstilling om ett stort akuttsykehus i Sandnessjøen og omegn, samt et akuttsykehus i Rana. 

Jeg vil berømme representantene for å ha kommet til en erkjennelse av at tyngdepunktet i framtidige helsetjenester i regionen må ligge sør for Korgfjellet. Det illustrerer også med tydelighet at den eksterne ressursgruppa konklusjon var uriktig, noe også Ranas folkevalgte har innsett etterhvert.

I tirsdagens fylkesting la Frp fram et alternativt forslag der Helgelandssykehusets styrevedtak lå til grunn, og en oppfordring om å bygge opp gode desentraliserte tjenester på hele Helgeland. Forslaget fikk 8 stemmer og falt, men det gir uansett et viktig signal til Helse Nord om at det er viktig å ha med seg alle alternativene som gir befolkningen på Helgeland de beste løsningene.

Vi har gjennom hele prosessen argumentert for ett felles sykehus for hele Helgeland og det håper vi Helse Nord nå bestemmer seg for å vedta. Dette gir ett felles sykehus sentralt plassert med likeverdige spesialisthelsetilbud for hele befolkningen på Helgeland. 

Kommunene sør for fjellet har, sammen med fagmiljøene, advart sterkt mot modell 2b-1 som er ensbetydende med et stort og et lite akuttsykehus. Et mindre akuttsykehus er en like stor pasientfelle om det ligger på Mo, i Mosjøen, eller i Sandnessjøen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.