Foto: Rana Røde Kors

Miljøvernprisen til virksomhet som praktiserer hjertevarm gjenbruk

Skrevet av Roger Marthinsen
15.10.2020 13:48

Rana kommunes miljøvernpris blir tildelt Rana Røde Kors sin bruktbutikk.

Det er i en pressemelding Rana kommune meddeler at Miljøvernprisen 20202 blir tildelt Rana Røde Kors bruktbutikk, som er lokalisert på Gruben.

Bruktbutikken startet opp i 1981, og er drevet av frivillige. Alle inntekter går til Rana Røde Kors sitt arbeid. Dette omfatter hjelpekorpset, omsorgsaktiviteter og ungdomsgruppen. Bruktbutikken fungerer også som et viktig møtepunkt for de frivillige, hvor de har et sosialt og inkluderende miljø. 

Kommunen sier dette i sin begrunnelse for tildelingen:

Bruktbutikken bidrar til økt gjenbruk i Rana kommune, og på denne måten reduseres forbruk og avfallsmengde. Fra 1995 til 2018 økte de totale avfallsmengdene i Norge med 67 prosent, og nordmenn kaster mer avfall enn en gjennomsnittlig europeer. Økt gjenbruk gir mindre avfall. Ved gjenbruk sparer man også klimagassutslipp fra produksjon av tilsvarende nye produkter, samt bespart klimagassutslipp fra avfallsbehandling.

Det er et enstemmig utvalg for miljø, plan og ressurs i Rana kommune som mener Rana Røde Kors sin bruktbutikk er en verdig vinner av årets miljøvernpris for sitt bidrag til økt gjenbruk.

Prisutdelingen vil finne sted i Mo samfunnshus onsdag 18. november.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.