Marcus Westvik, Niklas Bakksjø og Kim Råde tegnet seg alle på scoringslista, da Mo IL slo Hemnes IL 10-1 i en treningskamp på Hemnesberget i kveld. Foto: Kjell Magne Bang

Sørget for målfest på berget

Skrevet av Roger Marthinsen
09.08.2018 21:25 - OPPDATERT 10.08.2018 11:01

Mo IL slo Hemnes hele 10-1, da lagene møttes for å trimme kampformen foran siste halvdel av sesongen.

Kveldens treningskamp mellom Hemnes, som er serieleder i 5. divisjon, og Mo IL, ble en forholdsvis enveiskjørt affære. Et smårustent Mo IL vant til slutt hele 10-1 på Hemnesberget.

Til tross for tosifret resultat, så kunne og burde Mo IL vunnet med enda større margin.

– Vi var alt annet enn kliniske, sier Mo IL-trener Thor-André Olsen.

I tillegg til at Mo IL var ineffektive, sto Hemnes-keeper Mats Trulsen i perioder som en levende vegg mellom stengene.

– Det er selvsagt mye å rette på, men dette var likevel en veldig grei gjennomføring. Etter to måneder uten kamper og med bare egne medspillere som motspillere på trening, var det veldig greit for spillerne å få møte andre spillere med en egen kampplan, sier Olsen.

Mo ILs nykommer Marius Bjørnmyr spilte hele kampen. Den første timen i en midtstopper-toer sammen med Jøran Fossmo. Den siste halvtimen i en forsvars-treer sammen med Jimmy Fjelldalselv og Arve Ekroll Hauknes, da bruntrøyene testet en 3-5-2-formasjon. 

– En del arbeid gjenstår før 3-5-2 sitter, så det blir vår vanlige 4-2-3-1-formasjon når vi møter Fauske/Sprint i neste uke, sier trener Olsen.

Mo ILs mål ble scoret av Kim André Råde (3), Marcus Wetsvik (2), Arve Ekroll Hauknes, Iben Kirkhus Berntsen, Niklas Bakksjø samt to Hemnes-selvmål. Jakob Leirvik Horseng scoret hjemmelagets mål. 

Målforskell kan bli avgjørende

At Olsen er opptatt av at hans spillere må bli mer kliniske foran mål skyldes at målforskjellen til slutt kan bli det som avgjør om det blir Mo IL eller Bodø/Glimt som vinner 4. divisjon – med mindre et av eller begge lagene snubler og slipper Mosjøen inn i opprykksstriden.

[annonse]
Per i dag ligger det i hvert fall an til at møtet mellom Mo IL og Glimt 23. september blir en seriefinale. Ender den kampen uavgjort, og lagene vinner resten av sine kamper, avgjøres seriemesterskapet på målforskjell. I skrivende stund har Glimt åtte måls forsprang på det punktet.

Mo IL starter opp setter seriepausen kommende onsdag, med hjemmekamp mot Fauske/Sprint. 

Hemnes IL, som leder en meget jevnspilt 5. divisjon, åpner høstsesongen samme dag, med hjemmekamp mot tabelljumbo Nesna. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.