Stortingsrepresentant Mona Fagerås fra Nordland.

Mona blir samferdselspolitiker på Stortinget: – Dette blir utvilsomt spennende

Stortingsrepresentant Mona Fagerås fra Nordland, går fra utdanningskomiteen på Stortinget til samferdsel, og blir SVs samferdselspolitiske talsperson.

– Noen vil kanskje mene at det er langt fra å drive med en skole der alle barn skal lære, lykkes og trives - til hard asfalt og firefelts motorvei. Men jeg synes samferdsel handler om så mye mer - som myke trafikanter, sykkelveier, ladestasjoner, jernbane og ferger på elektrisitet og hydrogen. Norge har gode forutsetninger for å sitte ved spakene og være i front for elektrifisering av luftfarten. Her tenker vi at Bodø og den nye flyplassen kan spille en sentral rolle, sier Fagerås og fortsetter: 

– Dette blir utvilsomt spennende og jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver. Det har vært viktig for meg å få litt bredere politisk erfaring så når partiet nå mene jeg skulle få denne oppgaven griper jeg sjansen og går i gang med liv og lyst. 

SATSES PÅ FYLKESVEIER

– Vi i SV vil prioritere å bygge langt og trygt, ikke bredt og dyrt. Dette passer som hånd i hanske med de behovene vi har i nord. Vi mener det må satses på fylkesveier i en helt annen grad enn denne regjeringa har gjort. I dagens NTP er det kartlagt et behov for 70 milliarder til å dekke etterslepet. Økningen på 15,9 milliarder hjelper lite. 

– Så er jeg jo selvsagt spent på hva den nye regjeringen vil si om Nord-Norge banen og om behovene på nordlandsbanen i regjeringserklæringen som kommer denne uken, sier Mona Fagerås. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.